понедельник, 10 ноября 2014 г.

Пожежі

За інформацією начальника державної пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, 31жовтня о 13 год. 43 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про пожежу поблизу с.Займище. Вогнем знищено суху траву на площі 2 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Для гасіння залучався 1 караул ДПРЧ з м.Щорс.


1 листопада о 19 год. 50 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на території Новомлинівської сільської ради. Вогнем випалено 20 га території. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Врятовано лісовий масив площею 50 га.
На пожежу залучався 1 караул ДПРЧ м.Щорс і пожежна команда Щорського лісництва.
Слід зазначити, що з 19 год. 17 хв. до 20 год. 20 хв. до ПЗЧ підрозділу надійшло 5 повідомлень про займання сухої рослинності в с.Камка, с.Сновське, с.Н.Млини (2) та с.Чепелів. Враховуючи брак пального, наявність лише 1 пожежного автомобіля (резерв - на ремонті), було прийняте рішення про направлення чергового караулу на найбільш небезпечний напрямок – до лісу біля с.Н.Млини. Керівникам місцевих громад було роз’яснено порядок дій для обмеження поширення полум’я та наголошено на проведенні роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо заборони спалювання сухої трави та сміття. Завдяки спільним діям мешканців населених пунктів пожежі вдалося ліквідувати.
2 листопада о 15 год. 39 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання будинку в Щорсі по вул. Шевченка. Власник – 1986 року народження, тимчасово непрацюючий. Горіла хата розміром 5 х 6 м, стіни дерев’яні, перекриття дерев’яне, покрівля шиферна, освітлення електричне, опалення пічне. Вогнем пошкоджено пічний стояк на площі 4 м2. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. На гасіння залучався 1 караул 8 ДПРЧ м.Щорс. Врятовано 2 житлові будинки.
Завдяки вчасному виявленню та оперативним діям вогнеборців загрозу було ліквідовано з мінімальними збитками.
4 листопада о 5 год. 14 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання житлового будинку в с.Єнькова Рудня по вул.Лісовій. Власниця – 1964 р.н., інвалід ІІІ групи. Горіла хата розміром 10 х 5 м, стіни дерев’яні, перекриття дерев’яне, покрівля шиферна, освітлення електричне, опалення пічне. Вогнем знищено дах по всій площі, пошкоджено стіни. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
На пожежу залучалися 2 караули ДПРЧ з м.Щорс.

Комментариев нет:

Отправить комментарий