понедельник, 3 ноября 2014 г.

З винятковою любов’ю до рідної України

26 жовтня Щорсівщина майоріла від синьо-жовтих національних прапорів, барвистих вишиванок і тисяч сонцесяйних поглядів.Сім’ями, з вірою у кращі зміни в державі люди поспішали на виборчі дільниці, аби віддати голоси не лише за депутатів-мажоритарників і уподобані партії, а й за своє майбутнє, майбутнє дітей та онуків. Всупереч деяким негативним прогнозам про ймовірні фальсифікації, зриви роботи дільничних комісій, інші протиправні дії, вибори у нашому районі пройшли без подібних ексцесів, без зайвої наруги і емоцій. Чітко й злагоджено працювали комісії, старалися очима не пропускати жодного учасника голосування численні спостерігачі. Їх прибуло навіть із закордону – Польщі, Грузії, Канади, Австрії. Зосереджені, прискіпливі вони щось постійно обговорювали, записували, хоча письмових зауважень на жодній із дільниць не залишили…

Щоправда, як завжди, трохи підвела окружна комісія, розташована у сусідній Корюківці. Оперативно здати туди опрацьовані протоколи із «мокрими» печатками вдалося лише декільком представникам маленьких дільниць району, решта ж наших земляків поневірялася майже дві доби. За словами однієї з очевидиць того процесу, все було схожим на фільм жахів: з так званим замінуванням, викликом пожежних, правоохоронців та бійців спецпідрозділу. А все пришвидшилося лише після приїзду знімальної групи телеканалу «1 + 1»…
День виборів.
Як це було
РБК, м.Щорс

З винятковою любов`ю до рідної України прийшли виборці міста на дільницю №740893, розташовану у фойє районного Будинку культури. Люди розуміли, що до парламенту мають пройти тільки патріотично налаштовані сили, що буде створено справжню більшість, котра зможе сформувати уряд національної довіри, що нарешті настане не тимчасове припинення вогню, а мир! Люди в це щиро вірили, особливо молодь, красиві чоловіки й жінки, хлопці та дівчата, у кого нема сумнівів у щасливому завтрашньому дні.
с.Петрівка

На ганку будинку культури зібралися місцеві жителі Ігор Сєргєєв, Тамара Нагорна, Петро Ковтун, Анатолій Кононенко, які прийшли проголосувати за позитивні зміни в суспільстві. А всього на дільниці у цьому гарному селі зареєструвалося 777 виборців. На думку голови ДВК Людмили Гордієнко, більшість з них до дня виборів готувалася, як до свята.
с.Хотуничі

Першим з 434 виборців тут проголосував секретар ДВК Ігор Іванчик. Далі йому довелося добряче попрацювати і виконати всі покладені державою обов’язки. Ігор Миколайович зізнався журналістам «Променя» в тому, що дуже розхвилювався, коли побачив спостерігачів із Канади. Їхня розмова (з перекладачем) вийшла цікавою і приязною. Іноземцям у Хотуничах сподобалося.
с.Тур’я

26 жовтня у Тур’ї, окрім партій і депутата до Верховної Ради, обирали ще й місцевого сільського голову. Серед претендентів були Олександр Мороз, Тамара Мартиненко й Світлана Лащенко. Найбільше голосів виборців набрала Т.М. Мартиненко. Таким чином вона і стала першою особою тур’янської громади.
с.Гвоздиківка

На маленькій гвоздиківській дільниці у день виборів було урочисто і людно. Дуже старалася комісія: прикрасила залу для голосування скатертинами, рушниками, осінніми квітами. За словами Галини Голубцової, тут вже така традиція: кожній людині віддавати серце і душу, дарувати настрій і оптимізм.
с.Іванівка
120 виборців зі 180 зареєстрованих віддали свої голоси за майбутні парламентські сили. Голова ДВК Валентина Моцар зазначила: підхід у всіх був серйозний і обдуманий. Атмосфера голосування теж радувала: у старенькому сільському клубі все прикрасили і пофарбували, натопили грубку. Комісія знаходила спільну мову зі спостерігачами, пресою. І протоколи в окружну комісію іванівці встигли здати одними з перших, без черг і натовпів.
с.Кучинівка


На цій великій сільській дільниці голосування проходило без особливих пристрастей. Станом на 12-00 із 947 виборців проголосувало 287. Вийшовши на ганок, люди обмінювалися своїми думками, сподіваннями, не приховували того, що воліють бачити у Верховній Раді свіжі обличчя на кшталт Анатолія Євлахова. Одні стверджували, що вірять лише блоку Президента Петра Порошенка, інші – Арсенію Яценюку, треті розповідали, що проголосували за Радикальну партію Олега Ляшка.
Окрім політики, наші співрозмовники зачіплювали такі старі теми, як відкриття дитсадка, ремонт доріг, проведення газогону. А ще кучинівці планують спитати у влади і народних обранців, чому за майже однаковий (навіть менший) кілометраж щорські автоперевізники беруть більші суми, ніж, приміром, корюківські?
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий