понедельник, 10 ноября 2014 г.

Коли робота є – і святкувати можна

Для місцевих залізничників професійне свято – день особливий. Серед іншого, це і привід озирнутися назад, оцінити зроблене, подумати про майбутнє. Особливо, коли таке непросте життя довкола. Про роботу локомотивного депо «Щорс» читачам «Променя» розповів керівник підприємства В.Б. Зайончковський.



– Якщо оцінити роботу нашого депо в нинішньому році, то можна констатувати дві основні тенденції: негативну і позитивну. Перша стосується такого напрямку діяльності, як експлуатація. Через війну на сході України вантажо- і пасажироперевезення, що в північному, що в південному напрямку відчутно зменшилися. Наслідки зрозумілі для кожної думаючої людини – потягів ходить менше, тож щорські локомотивні бригади рідше вирушають у поїздки. Однак разом з тим радує те, що в ремонтному цеху робота кипить, планові показники навіть перевиконуються. Тобто Щорс отримав доволі вагомий пакет галузевих замовлень. Наші робітники традиційно успішно займаються ремонтом рухомого складу, ніхто в «Укрзалізниці» не сумнівається в їхній здатності професійно і в належний строк довести до ладу хопер-дозатори, снігоочисники або думпкари. Також щорські спеціалісти виготовляють широкий перелік найменувань деталей для залізничного господарства. У цьому співпрацюємо з цілим рядом інших депо, партнерські відносини з якими перевірені роками.
Колектив підприємства налічує понад дві сотні працюючих. Робота в декого з них не завжди відповідає класичному уявленню про залізничника як про людину, чиє місце – в кабіні тепловоза. Так, дійсно, машиністи і їхні помічники в значній мірі є ніби візитівкою галузі. І підтвердження цьому – нагородження до професійного свята машиніста-інструктора Леоніда Низковського Почесною грамотою «Укрзалізниці». Але те, що столяру депо Вадиму Виблову оголошено подяку «Укрзалізниці», підтверджує незаперечний факт: на різних ділянках роботи в депо працюють сумлінні й відповідальні професіонали. Навіть, здавалося б, така справа, як заготівля дров, у нинішніх реаліях набуває особливого значення. (Наше депо отримало замовлення – відправити понад дві тисячі кубів твердого палива на деякі станції «Укрзалізниці». Ним узимку обігріватимуть пасажирські вагони, що не перебувають у рейсі й знаходяться на стоянках).
Окрема тема – участь робітників депо в антитерористичній операції на сході країни. Цьогоріч до армії пішли троє – Слава Булденко, Сергій Зінченко і Дмитро Кучеров. Про першого з них, який вдягнув військову форму ще навесні й зі зброєю в руках боронить українську державність від російської агресії, треба згадати детальніше. Він – коваль за професією, а на війні кілька місяців провів у запеклих боях у Луганській області, зокрема – в тамтешньому аеропорту. За таких земляків, як Слава, можна відчувати лише гордість. А з боку залізниці потрібно зробити все можливе, щоб захисники Вітчизни та їхні рідні були максимально забезпечені в соціальному плані.
З нагоди професійного свята варто наголосити, що колектив депо «Щорс» своєю роботою довів здатність гідно зустрічати життєві випробовування. Ми всі віримо: залізниця, як і завжди, буде неначе серцем рідного міста.

Комментариев нет:

Отправить комментарий