пятница, 16 марта 2012 г.

З кожним роком зростають обсяги виробництва

Продукція ПАТу «Щорський завод продтоварів» відома далеко за межами району. Підприємство – учасник численних виставок-ярмарків (товари щорських кондитерів та консервників постійно – на ярмарках, що організовуються в чернігівському кінотеатрі ім.Щорса, експоцентрі, і не тільки).
- Якість продукції для нас – понад усе, - говорить незмінний впродовж 12 останніх років голова правління ПАТу Володимир Кононевич.

Реорганізація, становлення підприємства – це частина його життя. А найбільша гордість – у тому, що підприємство вдалося зберегти.
- У кінці 90-х усі аналогічні заводи переживали важкий період, - говорить Володимир Федорович. – І не всім вдалося вистояти. Скажімо, у сусідніх Городні, Корюківці, Мені заводів продтоварів на сьогоднішній день практично нема.
Наше підприємство тоді хотіли продати. Цього не можна було допустити. Тут були усі передумови для подальшого функціонування: існувала належна матеріально-технічна база, були підключені енергоресурси…
Не вистачало тільки інвесторів. Але я був переконаний, що знайду їх. Не один день провів у Іранському, Іракському, Турецькому посольствах. Чому саме в них? Бо представники цих країн ще раніше приїжджали до нас на підприємство з метою інвестування. Але мої зусилля не увінчались успіхом. Я на той час був усього-на-всього виконуючим обов’язки голови правління ПАТ – не обраним, а призначеним облхарчопромом, і ніхто з іноземних інвесторів тоді не ризикнув вкладати кошти у підприємство, де нема «справжнього господаря».
Може, це і на краще. Бо у 2000-му знайшлися молоді і підприємливі свої інвестори, які і вивели завод із прориву, вдихнули у нього нове життя –Володимир Рибалов та Аркадій Агафонов. (У них – контрольний пакет акцій підприємства). Вони вклали немалі гроші, але гра, як кажуть, була варта свічок. Судіть самі, у 2001 році завод продтоварів випускав 300 т кондитерських виробів за рік. Нині – в чотири рази більше.
Набагато різноманітнішим став асортимент – на сьогоднішній день 36 видів пряників, печива, кексів розходяться згідно з заявками в Київ, Полтаву, Суми, Чернігів. (Принагідно хочу відзначити хорошу роботу начальника відділу збуту Ігоря Капустіна).
Дякуючи професіоналізму наших технологів – Тетяни Пінчук та Любові Капетій – тільки за два минулі роки було освоєно 14 нових видів продукції.
У цьому цеху працює більше 40 людей. Серед них – вірні підприємству впродовж не одного десятка років працівники, якими ми пишаємось, - Тетяна Шарапата, Ольга Негода. Впродовж 10 останніх років цех суттєво оновився: придбані дві кондитерські печі, глазурувальна машина, машини (польські) для виробництва печива.
Є позитивні зміни і в роботі консервного цеху. Нині там випускається 14 видів соків. Найновіші з них – гарбузовий та морквяно-гарбузовий. Сировину для соків закуповуємо в основному на Черні-гівщині. Фасуємо в трилітрові банки та літрові банки «твіст-оф». Тут теж працюють в основному сумлінні старанні люди. Особливо хотілося б подякувати ветерану виробництва майстру-технологу Любові Хвісюк: не лише досвідченій працівниці, а й умілому організатору.
Завдяки таким людям наше підприємство з кожним роком впевнено нарощує обсяги виробництва. Скажімо, протягом 2010 року ПАТ «Щорський завод продтоварів» виготовив продукції на 16 млн. 300 тис. грн., а протягом минулого року – на 17 млн. грн.
Наш колектив на 70 процентів жіночий. Тож у ці весняні святкові дні від усієї душі вітаю усіх нині працюючих і тих, хто на заслуженому відпочинку, з 8 Березня.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий