воскресенье, 25 марта 2012 г.

Тимчасова державна допомога

Відповідно до п.2 Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого постановою
Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189, допомога призначається у разі, коли: рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується; один з батьків перебуває під арештом, слідством, на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, якого визнано в установленому порядку недієздатним; місце проживання одного з батьків не встановлено.
Тимчасова допомога призначається дитині віком до 18 років розміром 30 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку.
Для призначення тимчасової допомоги одержувач подає органу праці та соцзахисту населення: заяву за формою, затвердженою Мінпраці; копію свідоцтва про народження дитини; довідку про реєстрацію місця проживання дитини та одержувача.
Залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, додатково подаються інші документи.
Тимчасова допомога призначається кожні шість місяців, починаючи з місяця, в якому подані усі необхідні документи.
Якщо виникла можливість стягнення аліментів з одного з батьків і виявлено, що один з батьків може утримувати дитину, орган праці та соціального захисту населення звертається до суду із заявою про стягнення суми сплаченої тимчасової допомоги.
Детальніше про все дізнавайтеся в нашому управлінні.
Т.БИХОВЕЦЬ,
начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий