пятница, 16 марта 2012 г.

Продам недорого ваші документи

Останнім часом у редакцію дуже часто почали приходити водії, щоб дати оголошення про втрачені документи. Як виявилося, їх у мешканців Щорса викрадають з автомобілів, переважно у сутінкову пору доби. 

Пункт 15.12. Правил дорожнього руху говорить про те, що водій не повинен залишати транспортний засіб, не вживши всіх заходів, щоб не допустити проникнення до нього. Але це не перешкода для злочинців: викрадають документи як з відімкнених машин, так і з замкнених. Крадії не беруть грошей, якщо ті лежать десь окремо, магнітол, інших цінностей. Беруть виключно документи, щоб потім зателефонувати господарю і… продати їх. Нині це коштує 120 у.о., а чоловік, у якого викрали посвідчення водія до Нового року, сказав, що йому обійшлося дешевше. «Мабуть тому, що я був перший…» - сміється наш земляк. Та тут вже не до сміху! Відновлення втрачених посвідчень, свідоцтв тощо коштує не одну тисячу гривень, займе не один день, знищить купу нервів. Тож злочинці сподіваються саме на відчай людини, яка готова у таку хвилину заплатити будь-які гроші. Відкрили такий собі бізнес прямо у нашому райцентрі! Адже вже всім стало зрозуміло, що це не прикра випадковість, а діє група осіб, які цілеспрямовано займаються крадіжками. Ми вирішили попросити прокоментувати ситуацію представника міліції, бо всі постраждалі писали туди заяви про викрадення. Як розповів «Променю» перший заступник начальника міліції А.В.Зеляк, співробітники райвідділу почали посилено патрулювати місто у вечірній час, вживаються всі заходи щодо розшуку злочинців. Та поки що результат негативний. При передачі посвідчень водія і свідоцтв за гроші власнику довести, що та людина їх викрала, дуже важко. Не дарма ж водії кажуть: займається таким «бізнесом» обізнана з законами людина, більше того – підозрюють навіть колишніх співробітників міліції.
А до редакції знову і знову ідуть ошукані власники транспортних засобів. Єдине, що ми можемо зробити – попередити всіх: не залишайте в своєму авто документи.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий