понедельник, 26 марта 2012 г.

У діях – чітка лінія

16 березня відбулася одинадцята сесія шостого скликання. Її учасники отримали для осмислення значний пласт інформації щодо економічного та соціального аспектів розвитку району, які дуже тісно між собою пов’язані.

Головним питанням зібрання став звіт голови райдержадміністрації Олександра Грабовського. До слова – тези цього звіту вже були опубліковані у попередньому номері газети. Виступав голова чітко й виразно, характеризуючи стан та перспективи у промисловості, сільському господарстві, медицині, культурі й освіті, інших галузях краю. Розвиток агровиробництва наших територій поступово набирає обертів, задіюється невикористаний аграрний потенціал, застосовуються сучасні технології, - наголосив він. А упродовж виступу не обійшов й інші найважливіші завдання на кшталт будівництва доріг, допомоги соціальним закладам, залучення інвестицій, працевлаштування населення, розвитку малого бізнесу тощо.
Адже там, де немає роботи, годі говорити про достаток, розширення інфраструктури, суспільну стабільність, - резюмував О.В. Грабовський.
В обговоренні звіту взяли участь депутати Олексій Логвиненко, Марія Весела, Володимир Цуприк, Григорій Скидан, єлінський сільський голова Ніна Кухаренко. Кожен з них висловив своє бачення ситуації в районі, ситуації в колективах, які представляли. Власне, розбіжностей щодо позитивної оцінки зробленого в році минулому і перспектив на рік нинішній ні в кого не було. Окрім Григорія Антоновича Скидана, котрий знайшов чимало недоліків у роботі нинішньої районної влади, згадавши і ПМК-215, і ВАТ «Обрій», і залізничний клуб. Щоправда, чомусь забув, що подібне починалося за часів саме його керівництва.
Далі сесія затвердила звіти про виконання районного бюджету за 2011 рік, витрачання коштів резервного фонду райбюджету за січень – лютий 2012 р., внесла зміни до рішення райради від 5 січня 2012 р. «Про районний бюджет на 2012 рік». Блок цих питань озвучував начальник фінансового управління РДА Микола Іваницький.
Наступним пунктом порядку денного був звіт заступника голови райради Віталія Запорожця про виконання плану роботи районної ради за 2011 рік.
Серед інших питань (а їх нараховувалося більше 30) народні обранці схвалили низку районних Програм, розглянули чималий перелік комунальних проблем, дозволів, заслухали запити і заяви.
Загалом напрошувався висновок про наявність чіткої лінії у діях наших самоврядної і виконавчої гілок влади. І якщо така лінія буде реалізовуватися надалі, є всі підстави побачити на власні очі позитивні зміни.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий