воскресенье, 18 марта 2012 г.

Про наболіле вели мову на своїх зборах мешканці Гірська

Загальні збори громадян Гірська завершували цього-річний цикл сільських сходів у районі. У теплому залі місцевого будинку культури зібралися найактивніші, небайдужі мешканці села, щоб послухати звіт голови села, обговорити найзлободенніше.

О.О. Динька розпочала свій звіт із статистичних даних. Гірськ налічує 194 двори, в яких мешкає 437 чоловік. Торік народилося четверо й померло десятеро громадян села. Усі жителі, які мають на це право, скористалися пільгами на отримання твердого палива й скрапленого газу. Дбаючи про порядок у селі, Олена Олександрівна пропонує 3 тис. грн., які торік зібрали як самооподаткування, витратити на упорядкування сміттєзвалища. Серед актуальних питань, які викликали жваве обговорення, було утримання пожежної машини. Вона не перебувала на балансі місцевого псп, але його очільник В.П. Ребенок брав на себе левову частку витрат (хоча торік збори громадян села проголосували про збирання з кожного двору по 30 грн. саме на обслуговування пожежної машини, але гроші здали далеко не всі горяни). До речі, в селі знайшовся добрий чоловік, який за 100 (!) грн. на місяць слідкував за автівкою, топив грубку в пожежному депо, виїжджав гасити вогонь. Але людина наближається до пенсійного віку, їй би офіційну зарплату…
Тож вирішили утримувати пожежну машину за кошт громади, збираючи внески не лише з мешканців села, а й з власників магазинів та інших організацій. Добровільні внески (таку назву зараз має самооподаткування) вирішили здавати від 20 грн. і більше – справа особиста. Багатьох горян дуже непокоїть стан сільського водогону, підвищення тарифів, тож нарікань на роботу райсількомунгоспу довелося вислухати чимало. І знову ж спонсором для села є місцеве сільгосппідприємство. В.П. Ребенок розповідав, як восени ремонтувалися башти Рожневського, купувалися двигуни…
Керівник апарату райдержадміністрації А.П. Миргородський, інформуючи про соціально-економічний розвиток району, відповів на численні запитання присутніх. Водночас голова районної організації ВО «Батьківщина», депутат районної ради Г.А. Скидан присвятив свій виступ критиці роботи районної влади. Виважено й мудро прозвучали слова очільника сільської громади: «Ми вдячні за допомогу, яку нам надавали партії влади та опозиції. Сподіваємося, що ви будете надалі не чубитися, а допомагати нам».
Чимало консультацій учасникам зборів довелося дати ще одній гості зі Щорса – головному спеці-алісту відділу з призначень пенсій управління Пенсійного фонду в Щорському районі О.Є. Стюрман. Начальник Гірського відділення поштового зв’язку Т.Ф. Достовалова відповідала на занепокоєння горян щодо торгівлі зв’язківці товарами першої необхідності по завищених цінах.
Загалом земляки позитивно оцінили роботу Гірської сільради та особисто О.О. Диньки. Налаштовані й надалі разом долати труднощі повсякденного життя.
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий