понедельник, 26 марта 2012 г.

У Старій Рудні вболівають за майбутнє села

Хоч мова йшла не тільки про позитив, на сільському сході у Старій Рудні все ж переважав оптимістичний настрій. Приводом до нього - головна подія: газифікація осель сільських мешканців. Протягом минулого року газ був підключений до 113 будинків. (Всього прокладено 8939 м газопроводу середнього тиску). «Красуємось тепер, - із задоволенням повідомляли натруджені за своє нелегке селянське життя бабусі. – Тепло. Добре».

Далі (у планах, мріях та бажаннях) – газифікація школи та ФАПу.
ФАП поки – без фельдшера. Призначена на цю посаду у 2010 році Тетяна Гордійко, як-то кажуть, прийшлася тут до двору. Сільчани оцінили її професійність, ставлення до людей. Зрозуміли вони і прагнення дівчини вчитися далі, щоб стати лікарем. Але з вересня, відколи Тетяна поїхала на навчання, потерпають без медпрацівника. Весною це питання вирішиться, - інформує голова села Лідія П’ятківська. – А поки наш майбутній фельдшер ще доучується. Серед проблем, порушених на сході, чи не найболючішою була закупівельна ціна на молоко – важкий селянський біль.
Цікавилися люди і перспективами автобусного обслуговування, зокрема, звернулися до присутнього на сході голови РДА Олександра Грабовського з проханням допомогти поновити маршрут автобуса «по колу»: Заріччя – Смяч – Стара Рудня. Олександр Володимирович пообіцяв вивчити питання (25 березня буде пробний рейс на цей маршрут). Взагалі, у нього вийшов дуже конструктивний діалог з сільчанами. Йшлося і про соціально-економічну ситуацію в районі, і про завтрашній день Старої Рудні. Багато мешканців (а всього в селі живе більше 650 громадян) пов’язують свої надії з такими господарями як Олександр Веселий (з 459 людей, які отримали земельні паї в натурі, 119 віддали їх в оренду Веселому). Він допомагав, коли постала проблема з очищенням доріг від снігу, не відмовляє і при вирішенні інших питань. Не тільки тому, що так велить обов’язок обласного депутата – просто по-людськи. Лідію П’ятківську сільчани обирають головою села постійно, кажуть: робить усе по-хазяйськи, і досвіду їй не бракує. Про це свідчать і результати роботи за звітний період. Доходна частина сільрадівського бюджету перевиконана. Торговельне обслуговування на належному рівні. Ведеться прибирання території, упорядковуються сміттєзвалища, благоустрій колодязів тощо. Донедавна діяло комунальне підприємство (ліквідоване у зв’язку з відсутністю прибутку).
Словом, життя не стоїть на місці, питання вирішуються. А головне – люди не байдужі до того, що буде з їхньою малою батьківщиною завтра.
Скориставшись присутністю на сході заступника начальника районного управління Пенсійного фонду Наталії Васько та начальника земвідділу Валентини Недвиги, сільчани поставили їм цілий ряд запитань і отримали відповіді.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий