понедельник, 19 октября 2015 г.

Браконьєрів – до відповідальності

Трохи зрушив з місця процес боротьби з браконьєрством. На початку жовтня під Смяччю правоохоронці з обласного центру затримали двох мешканців села, які навідалися на річку Снов з електровудкою. За попередньою оцінкою збиток, завданий цими негідниками природі, склав кількадесят тисяч гривень. Слід сподіватися, суд належним чином покарає тих, хто заради особистої наживи нищить екосистему нашого краю.


А 8 жовтня стався один інцидент під Смяччю, коли єгер УТМР побачив місцевого мешканця, котрий їхав в угіддях на запряженому конем возі. Причому їхав у компанії з сином, трьома собаками і двома рушницями. На вимогу зупинитися відреагував неадекватно, кинувшись тікати. Про цей випадок голова райради УТМР М.О. Мураха написав у відповідній заяві на ім’я начальника райвідділу міліції.
Вже 10 жовтня, у темну пору доби, єгер УТМР зупинив під Піщанкою двох громадян на мотоциклі. Одного з них вдалося затримати, а другий втік. Затриманий виявився мешканцем Гірська, в нього була рушниця, а в „торбі” – двоє забитих зайців. Є підстави вважати, що він браконьєрствував – бив дичину „з-під фари”. (До того ж офіційний сезон полювання на хутрового звіра ще не розпочався). На порушника чекає штраф – за вбитих зайців і порушення правил полювання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий