вторник, 13 октября 2015 г.

Коли свято радує серця

Відзначити професійне свято в колі колег та друзів завжди приємно. Підтвердженням цієї думки стали урочисті збори з нагоди Дня вчителя. У залі районного Будинку культури зібралася чимала громада тих, кому суспільство довірило навчання і виховання підростаючого покоління, тих, хто своєю працею нині формує майбутнє України.

Легка, доброзичлива і радісна атмосфера налаштовувала всіх присутніх на приємний лад. Вітальну промову виголосив керівник департаменту освіти і науки облдержадміністрації І.С.Вдовенко. Звертаючись до земляків, він наголосив на споконвічній та особливій місії вчителя, на надзвичайній значимості професії педагога для формування нової, сучасної успішної і європейської за духом держави. Відповідальність за виховання молоді – дуже важкий тягар, але разом з тим – це і радість від здійснених мрій про кращий завтрашній день наших дітей та онуків. Вчителі – це дійсно еліта суспільства. Докладені ними зусилля сьогодні перетворяться на успіхи школярів уже в осяжній перспективі. Досягнення в науці, мистецтві, будівництві, бізнесі, спорті – все це буде завдяки ним.Стосовно сьогодення освітянської галузі, то вона переживає складний період реформування. У контексті цих процесів, попри очевидні складнощі, вдається розв’язувати чимало нагальних проблем. Серед іншого – у рамках забезпечення області шкільними автобусами вже незабаром один новий транспортний засіб отримає і Щорсівщина. Також в стадії вирішення – питання виділення на район обладнання для комп’ютерного класу. Матеріальна база навчальних закладів буде оновлюватися – запевнив І.С.Вдовенко.
Надалі він вручив Почесні грамоти департаменту освіти ОДА директору міської школи №2 Н.В.Самойловій, вчительці математики Кучинівської школи Т.О.Миронцовій, головному бухгалтеру відділу освіти РДА В.В.Анікієнко, вчительці англійської мови Щорського НВК „Школа-сад” Т.М.Єфименко, вчительці математики гімназії Н.А.Вільневецькій, вчительці історії міської школи №1 А.О.Єрмоленко, вчительці російської мови міської школи №1 І.М.Павленко. Директор Петрівської школи В.П.Шмаровоз став лауреатом обласної премії імені Софії Русової. Потім заступник голови райдержадміністрації В.М.Карпенко та голова райради І.Г. Орда оголосили про нагородження: спільною Почесною грамотою райдержадміністрації та райради – директора Новоборовицької школи Л.Г.Логвиненко, райдержадміністрації – директора Кучинівської школи Н.Б.Шевченко, райради – завідуючої міським дитячим садком №1 Л.В. П`ятковської.
З вітальним словом до колег звернулася начальник відділу освіти РДА Т.А.Булденко, вручивши при цьому грамоти 46 освітянам нашого краю. Також з привітанням виступив і начальник митного поста „Щорс” О.О.Медведьов, який в молодості розпочав свою трудову біографію теж з професії педагога. Завершилися урочисті збори святковим концертом, підготованим творчим колективом районного Будинку культури.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий