понедельник, 26 октября 2015 г.

Вибоїни на шляху до Гути Студенецької залатають

Стан автошляхів вже давно викликає нарікання у людей, особливо – у водіїв транспорту. Реально оцінюючи ситуацію, фахівці вважають: щоб повноцінно відновити дорожну інфраструктуру району, треба понад сто мільйонів гривень і кілька років часу.
Звісна річ, наразі таких коштів у місцевому бюджеті немає. Виходячи з існуючих можливостей, у межах нашого краю тутешнє підприємство Облавтодору протягом цього року провело ямковий ремонт асфальтового покриття на загальній площі 2512 кв. м. (Обійшлося це майже в 655 тисяч гривень). Роботи тривали біля сіл Рогізки, Кучинівка, Великий Щимель, Гвоздиківка, Камка, Тур’я, Єнькова Рудня, Чепелів, Хотуничі, Смяч. Зрозуміло, що подібний обсяг великим не назвеш, але хоч щось...
Разом з тим треба згадати, що окремі політики районного рівня, сповнені передвиборчого ентузіазму, нещодавно взялися розповідати, ніби ремонт доріг проводився завдяки їхнім заслугам. Мовляв, це вони „домовилися, організували, „вибили”. Словом – дбають про народ і надалі теж дбатимуть. Насправді ж ситуація виглядає трохи інакше. За інформацією з райдержадміністрації, ремонт доріг проводиться в залежності від наявності бюджетного фінансування, а не обіцянок „політиків”. (Все як у відомій східній приказці: скільки б не казав слово „халва”, у роті солодше не стане”). В якості прикладу можна навести план робіт на ділянках автошляхів „Тур’я – Гута Студенецька” і Хотуничі – Смяч”.
Свого часу (ще влітку) органи влади та місцевого самоврядування Щорсівщини спрямували до облдержадміністрації документи з пропозиціями щодо виділення району у 2015 році додаткових грошей для будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. У свою чергу облдержадміністрація розробила і затвердила спеціальну програму фінансування. Згідно з цим документом запланований ямковий ремонт автошляхів на гутенському напрямку (загалом на площі 684 кв. м) та на смяцькому (360 кв. м). Кошти виділятимуться з обласного бюджету. Тендер на проведенні робіт виграв Облавтодор, тож нарешті місцева дільниця цієї структури матиме шанс на отримання виробничого замовлення. Матеріали для виготовлення асфальтно-бетонної суміші вже закуплені, а до роботи шляховики стануть найближчим часом. Справа хоч і повільно, але просувається вперед.
Також треба згадати, що цьогоріч за кошти міського бюджету в Щорсі капітально відремонтовано дорогу на вулиці Енгельса (загальною площею 3,5 тис. кв. м на суму 787 тис. грн.) та проведено ямковий ремонт на ще семи вулицях (600 кв. м, вартість робіт склала 192 тис. грн.).
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий