понедельник, 5 октября 2015 г.

Дітям тут добре

Будь-хто, опиняючись на території дитячого садка у Гріську, майже миттєво відчуває якусь особливу атмосферу цього місця. Тут тихо, спокійно, а душа мимоволі налаштовується на хороший лад.
Не хочеться нікуди поспішати, а єдиним бажанням є просто пройтися доріжками, не думаючи про буденні клопоти. Навколо – викошені газони, чисто і прибрано, ростуть дерева. На майданчиках для розваг та відпочинку діти можуть змістовно, цікаво і з користю для себе провести час. Загалом побачене справляє на відвідувача цілком позитивне враження. А вінцем усього є радість від почутого дитячого сміху, який лунає ніби як голос майбутнього, голос надії на те, що село й надалі житиме.
А у приміщенні садка – немов домашній затишок. Тут справді дбають про порядок, створюючи належні умови для малюків. Персонал пильнує, щоб вихованці мали все необхідне.
У чому полягає секрет такої успішної роботи? Передовсім – працівники ставляться до потреб садка як до чогось особистого, працюючи для дітей, як для рідних. І в плині щоденних турбот докладають до справи не лише руки, а й часточку душевного тепла. Особлива роль у даному випадку належить завідуючій – Т.І. Ткаченко. З садком пов’язане майже все її свідоме життя – 36 років. Процес виховання вона знає досконало, маючи при цьому поважний досвід господарниці. Попри складні нинішні часи, Тетяна Іванівна будує плани – як покращити побут у садочку, придбати додаткове обладнання, зрештою – доставити дрова, щоб вистачило до кінця опалювального сезону. Словом, клопотів вистачає, але відчувається – будь-які проблеми їй неодмінно вдасться подолати. Зараз у садку виховуються 16 дітей з Гірська та п’яти навколишніх сіл. Для них це – мов друга домівка, де чекають друзі й турботливі вихователі, де час минає цікаво та весело.
Олег МІРОШНИЧЕНКО,фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий