понедельник, 19 октября 2015 г.

Пожежі

І знову на ті ж граблі! Вже типово розпочався для пожежних жовтень – місцеве населення, не реагуючи на численні заклики, взялося випалювати природні угіддя.


9 жовтня об 11 год. 59 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сміття на площі 0,01 га поблизу с.Сновське. Того ж дня о 16 год. 42 хв. надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на площі 0,5 га поблизу м.Щорс. Для гасіння пожеж залучався черговий караул ДПРЧ.
11.10.2015 р. суха трава палала поблизу сіл Займище та Заріччя, де пожежі були ліквідовані силами місцевого населення за участі керівників громад.
12 жовтня 2015 року о 14 год. 14 хв. надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 25 га поблизу с.Нові Млини, подальше поширення вогню загрожувало лісовому масиву. Завдяки оперативним та злагодженим діям працівників ДП «Корюківський лісгосп», Щорського райагролісгоспу та професійних пожежних пожежу було ліквідовано.
Слід зазначити, що головною причиною такого становища є відверте ігнорування громадянами заходів пожежної безпеки, а також неусвідомлення того, що неконтрольоване полум’я по сухій рослинності поривами вітру швидко може перекинутися на торфовища, лісові масиви, житлові й господарські споруди. Вкотре закликаємо дотримуватися правил пожежної безпеки, не допускати випалювання сміття і сухої рослинності, а також не кидати непогашені сірники чи недопалки під час перебування на відкритій місцевості, біля торфовищ та у лісових масивах.
Р.СИЛЕНКО, начальник пожежно-рятувальної частини
P.S. До речі, в нашому районі зафіксовані випадки, коли якась людина, видаючи себе за представників пожежної частини, просить підприємців надати „спонсорську допомогу” нібито для придбання пального. Офіційно повідомляється, що будь-які питання матеріального забезпечення пожежних належать до повноважень винятково керівництва ДПРЧ. Якщо ж „по допомогу” звертаєтсья хтось інший – його дії межують з шахрайством.

Комментариев нет:

Отправить комментарий