понедельник, 5 октября 2015 г.

Благоустрій – справа потрібна

У Нинішньому році громада села Гірськ була визнана переможцем в обласному конкурсі „Краща сільська рада” (для населених пунктів, де налічується до тисячі мешканців).


У конкурсному відборі І-ої категорії взяли участь 13 сільрад. Рішенням відповідної комісії володарем І місця визначено Гірську, ІІ місця – Гайворонську (Бахмацький район), ІІІ місця – Вороб`ївську (Новгород-Сіверський район). Вони були нагороджені дипломами обласної ради та грошовими преміями. Метою ж заходу, за визначенням організаторів, стало вивчення, узагальнення і поширення кращого досвіду роботи органів місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів, поліпшення діяльності сільрад, зміцнення самодостатності територіальних громад. Докладніше про те, яким чином у Гірську розпорядилися преміальними коштами (а це – 40 тис. грн.), „Променю” розповіла сільський голова О.О.Динька.
– Передовсім ми винесли на громадське обговорення питання – на що треба витратити ці гроші? Вислухали пропозиції від депутатів сільради, односельців. Узагальнивши всі ідеї, врешті-решт ухвалили: придбати запасний насос для свердловини, яка обслуговує сільський водогін, потім – помпу для пожежної машини, яка є у Гріську. Частину суми спрямували на те, щоб загородити місцеве кладовище. Також замовили шість „хатинок” для колодязів, у планах – придбати для них і кілька бетонних кілець. У рамках благоустрою населеного пункту пофарбували і впорядкували військові пам`ятники. У кожному випадку намагалися максимально дослухатися до думки людей. Гроші, отримані за перемогу в конкурсі, добряче допомогли у вирішенні проблемних питань нашої громади. Тобто участь у подібних заходах – це не лише матеріальна вигода, а й стимул до праці, спонукання кожного з нас зробити життя в рідному селі кращим.
До речі, принагідно хотілося б розповісти, як нещодавно працівники райавтодору разом з місцевими мешканцями відремонтували автобусну зупинку. Особливо хотілося б подякувати за роботу О.М.Авдєєнку, який і раніше не стояв осторонь корисних громадських ініціатив – влітку неподалік річки зробив бесідку для відпочинку земляків. Хороша справа? Безумовно! І саме такі вчинки формують поміж людей усвідомлення, що в селі існує єдина громада.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий