понедельник, 5 октября 2015 г.

Потрібен автобусний рейс

До редакції „Променя” нещодавно звернулися наші читачки – Олена Мельник та Валентина Тарнавська. Вони попрохали привернути увагу до проблеми транспортного сполучення між Щорсом та селом Гірськ.

За їхніми словами, від райцентру до цього населеного пункту нині можна дістатися лише двома способами: на попутках або автобусом „Чернігів-Клюси”. Цей рейс щоденний. Але проблема полягає в тому, що дуже часто автобусний салон „під зав’язку” заповнений пасажирами. Зрозуміло – зручності людям такі умови не додають. Та й розклад руху прийнятним теж не назвеш: з Гірська треба виїжджати ще на світанку, а повертатися доводиться вже ближче до сутінків. Вартість поїздки – майже 17 гривень. Раніше ходив автобус місцевого АТП за маршрутом „Щорс-Клюси” (через Гірськ) – по вівторках і п’ятницях. Але з літа цей рейс скасовано. Мешканці сіл у північно-західній частині району пропонують відновити рух саме за цим напрямком. Вони навіть згодні ( у переважній більшості) не вимагати пільгових квитків і сплачувати повну вартість за проїзд. Головне – щоб можна було без проблем дістатися в місто й повернутися назад.
За коментарем до ситуації „Промінь” звернувся в райдержадміністрацію. Там поінформували, що дійсно – органам виконавчої влади вже надходили звернення мешканців Гірська з проханням посприяти у відновленні курсування автобуса з міста в село й у зворотньому напрямку. Голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко провів переговори з приватним підприємцем Олександром Кухаренком, наслідком яких стала попередня домовленість про те, що по п’ятницях ходитиме автобус з Гірська на Щорс у зручний для людей час. (До речі, ним користуватимуться й мешканці сіл, розташованих на автошляху – Старих і Нових Борович, Жоведі тощо). Разом з тим, треба усвідомлювати, що лише від людей залежить – наскільки довго збережеться цей рейс. Тобто якщо пасажирів буде достатньо, то на майбутнє все складатиметься добре, але коли в салоні сидітиме лише по троє чи п’ятеро бажаючих доїхати в райцентр – то слід реалістично оцінювати ситуацію: заради збитку автобуси не виходитимуть на маршрут.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий