четверг, 22 октября 2015 г.

Вони всі бажають рідному місту кращого життя

Дебати між  кандидатами на посаду міського голови , що відбулися у вівторок, засвідчили: рівень політичної культури у Щорсі хоч і повільно, але зростає.
На зібранні у районному  Будинку культури ніхто не побився, не  обматюкав один одного, а промовців не перебивали під час виступів. І це – очевидний позитив.
Спочатку восьмеро кандидатів (дев’ятий чомусь не прийшов) всілися  на сцені рядочком, а після жеребкування по черзі взялися виголошувати свої передвиборчі програми. Першим виступив наймолодший кандидат – Микола Бобров (від „Укропу”), який  пообіцяв у разі своєї перемоги зробити місто більш сучасним і комфортним для життя.
Наступний до трибуни вийшов самовисуванець Роман Зуб. Він спочатку зачитав довгий перелік того, що було зроблено у Щорсі протягом останніх трьох років за кошти міського, обласного та державного  бюджетів. Також він хотів показати свій відеофільм – про місто над річкою Снов, але присутні виявилися не надто налаштованими на ліричну хвилю, зауваживши: якщо в  залі ще й „кіно” показуватимуть, то дебати затягнуться до опівночі...
Надалі його давня опонентка, депутат міськради Галина Ісаченко висловила ряд  претензій виступаючому.  Її монолог Роман Зуб вислухав з філософським виразом обличчя, хоча казала вона про суто практичні речі.  Серед іншого – як може судимий колишній мер знову балотуватися на посаду? Хоча, мабуть, це питання краще було б спрямувати фахівцям-юристам...
Потім слово взяв висуванець Блоку Петра Порошенка „Солідарність”  Олександр Медведьов.  На його думку – обов’язком мера є не політична діяльність, а робота заради  всіх мешканців міста. Починати ж треба з відродження економіки, залучення інвестицій, чесної і відкритої роботи міськвиконкому, об’єднання громади заради  конкретних справ, благоустрою і наведення порядку.
Єдина жінка поміж претендентів на посаду мера – самовисуванка Валентина Данилова. За її словами, вона добре знає  роботу органів самоврядування, має значний досвід, знайома з місцевими мешканцями, навіть може увечері впізнати чи не кожного по манері ходити.  До того  ж – знає, як покращити життя у Щорсі. Тому і вирішила позмагатися за крісло міського голови.
Інші кандидати теж висловили чимало  ідей покращення майбутнього міської громади. Серед іншого самовисуванець  Вадим Сергійко вбачає необхідним розвивати зелений туризм, представник „Нашого краю” Володимир  Гордюк – ефективніше здійснювати керівництво містом. А ось В’ячеслав Матвієнко (ВО „Батьківщина”) та Валерій Коваленко („Громадянська позиція”) вважають важливим враховувати в  життєдіяльності  міста ті процеси, які відбуваються на  всеукраїнському рівні.
Присутні у залі виборці (більше сотні осіб) поставили кандидатам чимало запитань, висловивши свої міркування про майбутнє міста.  Згадувалася в цьому контексті й газета „Промінь”. Люди хочуть більше знати про діяльність мерії, про  бюджетні доходи і видатки. Тому редакція вирішила  врахувати побажання читачів і надалі приділяти більше уваги „міській тематиці”. Але спочатку потрібно укласти відповідну угоду між міськрадою та „Променем”. Стосовно ж публікацій у період передвиборчої кампанії, то їх мала б замовляти міська виборча комісія або учасники виборчих перегонів.
Лейтмотивом кандидатських дебатів  стала вимога із залу – поклястися на Біблії, що у разі  перемоги на виборах новий мер не крастиме. Ніхто з присутніх  проти такої пропозиції не заперечив. Початок обнадійливий...
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Фото Олени КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий