пятница, 16 октября 2015 г.

Ми сильні, ми разом і ми переможемо!

День захисника України  нещодавно став державним святом. Відтепер його відзначають 14 жовтня, на Покров Пресвятої Богородиці.  Таким чином  українці повертають старовинну козацьку традицію:  шанувати саме цього дня захисників рідної землі, тих співвітчизників, які вміють добре тримати зброю в руках.

Наша країна переживає буремні часи. Триває війна. І тому День захисника України - це не просто „особлива дата в календарі”. Це свято є невід’ємною частиною сьогодення. Зараз про захисників Вітчизни ми знаємо вже не з книжок. Вони поруч з нами  - земляки, сусіди, друзі, рідні. Це їхні оповіді про криваві бої, солдатський героїзм, смерть  друзів і волю до перемоги ніби свідчать: наша справа праведна, а мета – благородна. Ми не нападаємо на сусідів, ми хочемо покласти край агресії злого ворога. Тому суспільство вірить, що армія здатна захистити державу і право українців самим визначати свою  подальшу долю.
У вівторок районний Будинок культури став  місцем проведення урочистостей і святкового концерту з нагоди Дня захисника України. Районне керівництво вручило військовослужбовцям Почесні грамоти. Але коли на сцену піднялися учасники бойових дій – вони буквально кількома словами розсіяли атмосферу офіціозу. Двом солдатам  було достатньо за власною ініціативою сказати лише „Слава Україні!” щоб нагадати присутнім: Вітчизна – у серці кожного з нас. Хто пролив кров на війні – знає, що таке любов до рідної землі. І це відчуття – назавжди!
На фото – наші земляки,
які вже демобілізовані зі Збройних Сил.
Дивлячись на них, усвідомлюєш значення
відомого вислову: „Героям - слава!”

Комментариев нет:

Отправить комментарий