четверг, 22 октября 2015 г.

ПОЖЕЖІ

На території району склалася складна пожежонебезпечна ситуація. Місцеве населення й надалі продовжує бездумно спалювати залишки сухої рослинності.
Внаслідок таких дій на території району спостерігається тління торфу (сморід диму відчувається по всьому району) поблизу сіл Є.Рудня, Єліне, Заріччя, Смяч, Чепелів, гасіння якого потребує залучення значних сил, засобів та матеріальних витрат. Для гасіння 1 м кв. торфу орієнтовно необхідно витратити 2 тонни води. Ємність пожежної машини складає 2,8 тонни. Ситуація ускладнена тим, що наявні вододжерала, здебільшого віддалені від осередків тління, суттєво обміліли або ж і взагалі висохли, а єдиний автомобіль пожежно-рятувальної частини підвищеної прохідності перебуває на ремонті.
15 жовтня о 16 год. 59 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 3 га поблизу с.Займище.
17 жовтня о 13 год. 40 хв. надійшло повідомлення про пожежу в природних угіддях поблизу с. Займище на площі 6 га.
У цей же день близько 15 год. надійшло повідомлення, що горить суха трава в м.Щорс поблизу залізничної колії в напрямку на В.Щимель. Завдяки злагодженим діям двох місцевих мешканців пожежу було ліквідовано. Ми вдячні їм за допомогу. Однак деякі громадяни, не розуміючи ситуації, замість того, щоб почати гасити пожежу, воліли просто спостерігати і неодноразово дзвонити з мобільного телефону на номер „101”, чекаючи, доки приїдуть пожежні, які на той час перебували в Займищі.
17 жовтня вже пізно увечері надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 3 га поблизу с.Гвоздиківка. Завдяки вчасному виявленню пожежі, оперативним та злагодженим діям вогнеборців врятовано врожай кукурудзи.
18 жовтня о 18 год. 30 хв. надійшло повідомлення, що знову горить суха трава на площі 2 га поблизу с.Займище. Завдяки злагодженим діям місцевого населення та чергового караулу ДПРЧ з м.Щорс від пожежі врятовані будівлі старої ферми.
Шановні мешканці району, безконтрольне випалювання залишків сухої рослинності може призвести до довготривалого тління торфовищ, займання лісів та житлових забудов.
Р.СИЛЕНКО, начальник пожежно-рятувальної частини

Комментариев нет:

Отправить комментарий