пятница, 11 июля 2014 г.

Допомога військовим

Триває процес надання допомоги тим нашим землякам, які нині перебувають у зоні бойових дій на південному сході країни і зі зброєю в руках протистоять російській агресії. Голова райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко висловив велику вдячність місцевим приватним підприємцям О.С. Дугелю та М.М. Скоробагатьку,
які профінансували придбання кількох сучасних військових шоломів у Європі. (Купівля оптової партії такого захисного спорядження стала можливою завдяки об’єднаним зусиллям громадських активістів з обласного центру, які взяли на себе посередницькі функції). Шоломи доставлені бійцям-щорсівчанам батальйону спецпризначення МВС «Чернігів». Також частину добровільних пожертв, що надійшли від держслужбовців РДА, було спрямовано на матеріальну підтримку сім’ї одного з наших міліціонерів, який ніс службу в звільненому від терористів місті Червоний Лиман (Донецька область). Дуже хорошим прикладом стала позиція керівництва і трудового активу локомотивного депо «Щорс». Один з робітників підприємства навесні був мобілізований до армії й зараз перебуває у буквальному розумінні на передовій. Залізничники в міру можливостей допомагають його сім’ї, зокрема – в господарських питаннях, а до Дня Конституції захисника Вітчизни було нагороджено галузевою почесною грамотою (з виплатою грошового заохочення). Логіка подібних вчинків є простою і зрозумілою: наші солдати почуватимуться на війні впевненіше, якщо матимуть за спиною надійний тил і підтримку з боку народу.
До відома
Наразі працівники райдержадміністрації зібрали для військових 1300 грн., фінуправління РДА – 120 грн., управління агропромрозвитку РДА – 170 грн., а колектив районної лікарні – 400 грн.
Органи самоврядування долучилися до процесу
За інформацією виконавчого апарату районної ради на звернення голови облради Миколи Звєрєва щодо формування матеріально-технічної допомоги особовому складу чернігівських 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, бійці яких несуть службу в зоні АТО, відгукнулися районні та міські ради Чернігівщини. Посильну участь у цьому взяли районна та сільські ради Щорського району. Найбільше коштів зібрали жителі Гірської та Кучинівської сільрад. На зібрані кошти були придбані спальні мішки солдатам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий