понедельник, 14 июля 2014 г.

сбу повідомляє

У Чернігівській області співробітники СБ України спільно з міліцією викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб, які за допомогою шкідливого програмно-технічного обладнання несанкціоновано втручались в роботу мереж електрозв’язку загального користування. Встановлено, що наприкінці 2013 року зловмисники придбали спеціалізоване телекомунікаційне обладнання й встановили його елементи у приватних помешканнях Чернігова та на території однієї з республік пострадянського простору. У подальшому правопорушники за допомогою Інтернету змінювали трафік проходження міжнародних телефонних дзвінків, направляючи їх на мережу стільникового зв’язку одного з мобільних операторів.


Кошти від протиправної діяльності надходили на рахунок одного з іноземних банків, а в подальшому переводились у готівку та ввозились в Україну рейсовими туристичними автобусами.
У такий спосіб учасниками злочинної оборудки було незаконно отримано 40 тисяч доларів США. Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили дев’ять сім-боксів на 20 GSM-каналів кожен, комп’ютерне обладнання, а також сім-картки мобільних операторів, за допомогою яких здійснювалось перенаправлення міжнародного телефонного трафіку за допомогою технології ІР-телефонії.
27 червня співробітники управління СБ України в Чернігівській області припинили протиправну діяльність громадянина України, який поширював друковані матеріали із закликами до вчинення посягань на територіальну цілісність і недоторканість України.
44-річний мешканець обласного центру розповсюджував випуски газети сепаратистського змісту «Новороссия». Під час санкціонованого обшуку в його помешканні було виявлено понад 3 тисячі примірників друкованого видання, а також 10 патронів до автомата Калашникова.
Встановлено, що тираж друкованої продукції чернігівець отримав напередодні з Донецька через одну із служб поштової доставки.
На даний час слідчим відділом управління СБУ в Чернігівській області за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий