понедельник, 21 июля 2014 г.

ЩИРА РОЗМОВА

У невимушеній, я б навіть сказала - домашній, обстановці проходила зустріч голови райдержадміністрації П.Л. Мірошниченка з керівниками сільгоспформувань. Очільники району нині прискіпливо вивчають ситуацію із ставками нашого краю. У минулому номері «Промінь» інформував читачів про кількість та ким орендована частина водойм. А от плата за їх користування викликає подив, тож найближчим часом у деяких випадках її буде переглянуто в бік збільшення – так вирішила районна влада.


Основним предметом обговорення на нараді було питання використання землі. На сьогодні бажання взяти в оренду землі запасу виявив один керівник – директор псп «Сновський» С.М. Скоробагатько. «Якщо серед присутніх хтось готовий повести про це мову, - звернувся до присутніх П.Л. Мірошниченко, - може розраховувати на наше сприяння». Голова облдержадміністрації видав розпорядження, в якому наголошується на необхідності обробляти всі землі запасу сільськогосподарського призначення. Хто з керівників має інвестиційні проекти чи ділові пропозиції, після вивчення матиме підтримку щодо їх реалізації. «Якщо хтось із моїх підлеглих ставитиме перепони щодо тих інвестиційних проектів, які вже втілюються чи розробляються, - сказав П.Л. Мірошниченко, - інформуйте, й одразу будемо вживати заходи».
Тут же висловив своє бажання орендувати землі запасу й розширити посівні площі псп імені Ватутіна його директор В.І. Жолобецький. Керівника також непокоїть те, що, призиваючи до лав армії працівників сільгосппідприємства, натомість райвійськкомат не залишає ніяких документів. Тим часом, потрібні підстави для виплати зарплати тощо.
Директор свк «Райдуга» А.П. Ігнатенко порушив питання про утримання пожежної машини, яку підприємство передало в оренду сільраді. У сільському бюджеті є кошти, але казначейство не пропускає їх. Тим часом у районі всім відомо, що Тихоновичі надто специфічне село, й пожежі, на жаль, тут не рідкість. Автівка ж потребує серйозного ремонту.
Мова на нараді торкнулася і початку жнив та забезпечення господарств зернозбиральною технікою. Начальник управління агропромислового розвитку РДА Н.О. Дятел поінформувала присутніх про домовленості сільгосппідприємств про оренду комбайнів.
Валентина ВОЛОКУШИНА

Комментариев нет:

Отправить комментарий