пятница, 25 июля 2014 г.

ЗУСТРІЧ ЧЕРЕЗ ПІВСТОЛІТТЯ

Рівно півстоліття тому школа №4 (нині це районна гімназія) випустила два класи. Майже всі учні здобули вищу освіту, приблизно половина працювала педагогами. Крізь десятиліття вони, тепер уже немолоді люди, пронесли юнацьку дружбу, найкращі спогади про своїх учителів. І кожні десять років з’їжджаються, злітаються до рідного міста, щоб обняти одне одного, розпитати-розповісти, ще раз подякувати наставникам…


Цій зустрічі передувала клопітка робота. Оргкомітет у складі Г.В. Симан, В.І. Двініної та Н.М. Косаренко збирав та уточнював адреси, телефони, тримав зв’язок. Про своє бажання взяти участь у зустрічі з однокласниками заявило тридцять чоловік, але прибув лише 21: із Санкт-Петербурга, Херсона, Чернігова й області, Щорса. Побоялися вирушати в дорогу здебільшого громадяни Росії.
Спочатку випускники п’ятдесятирічної «витримки» зібралися біля стін рідної школи, щоб зробити знімок на згадку. На всіх дуже гарне враження справив ресторан «Візит» із смачними стравами, дуже пристойними обслуговуванням і сервіруванням. Зустрічі, поцілунки, обійми, спогади. Учителів представляла Л.Д. Волошина. З висоти прожитих років ми по-справжньому оцінили наших фахово сильних педагогів, які давали гарні знання. «Золоті» медалісти Валентина Куликовська та Олександр Замула дуетом виконали для всіх пісню.
Вітальні телеграми й смски від тих, хто не зміг прибути на зустріч, засвідчили: подумки вони в рідному Щорсі, зі своїми однокласниками.
Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий