пятница, 25 июля 2014 г.

Стартує чергова медична акція Ігоря Рибакова

Гарантована Конституцією безкоштовна медицина давно залишилася лише на папері. Особливо гостро медичне питання стоїть у сільській місцевості. Тим більше, що у більшості сіл аптеки позакривали. На допомогу сільчанам приходять фельдшери, які закуповують на замовлення сільчан ліки у райцентрах. Про усі ці проблеми говорили і медики, і жителі села на зустрічах з народним депутатом України Ігорем Рибаковим.


Минулого року у всіх семи районах, які Ігор Рибаков представляє у Верховній Раді України, стартував довготривалий щорічний проект із забезпечення ФАПів, лікарських установ та районних лікарень міні-аптеками, де є все необхідне, у тому числі і дороговартісні ліки. Цей проект народний депутат ініціював на прохання територіальних громад і на виконання соціальних угод, укладених з кожною сільською радою.
Завідуюча Петрівською амбулаторією загальної практики-сімейної медицини Ірина Ващенко наголосила на потрібності і необхідності для сільських медиків і жителів, зокрема, сіл проекту Рибакова, щодо забезпечення їх медикаментами: «Ми використовуємо ліки, які надав нам Ігор Олександрович для надання невідкладної та швидкої допомоги населенню, яке обслуговує наша амбулаторія. Ці препарати у прямому розумінні рятують людям життя. Це не єдина допомога медикам від нашого депутата. Він придбав для нас холодильник, у якому ми зберігаємо ліки та бакпрепарати для проведення щеплення дітям та дорослим. Також надав глюкометри для визначення рівня цукру у крові. Із усього видно, що Ігор Рибаков піклується про медицину, а ми, у свою чергу, завжди будемо його підтримувати», — наголосила Ірина Ващенко.
Для Ігоря Рибакова цей проект, в першу чергу, турбота про здоров’я української нації, про здоров’я кожної людини. На думку політика, народний обранець в першу чергу має дбати про людей, які його обрали, більше приділяти їм уваги і добросовісно виконувати свої обов’язки, не шкодуючи ні сил, ні часу. «Кожне своє рішення я приймаю, виходячи з інтересів усіх наших жителів. Для мене це є беззаперечною аксіомою. Кожний день я починаю з молитви за здоров’я і благополуччя людей, за мир в Україні. Разом ми впораємося з проблемами і досягнемо успіху», — сказав Ігор Рибаков. Зараз народний депутат готується до чергового медичного проекту. Як і минулого року, він особисто вручатиме набори ліків медичним працівникам.
Ірина Харченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий