понедельник, 6 октября 2014 г.

Краєм Довженка і зачарованої Десни

Минулого тижня гостинна сосницька земля, оспівана великим Довженком, зустрічала редакторів районних газет, членів Асоціації регіональних ЗМІ (керівник Асоціації – Олександр Назаренко, редактор менської газети «Наше слово»).


Захід розпочався з пленарного засідання за участю виконуючого обов`язки голови РДА Федора Давиденка, голови райради Геннадія Смаглюка, які озвучили цікаву інформацію про історичні цінності і сучасне життя району, поділилися досвідом співпраці з комунальною і приватною місцевими газетами.
Далі шлях журналістів проліг до біленької селянської хатини під солом`яною стріхою з калиною під вікнами і різнокольровими мальвами та чорнобривцями обабіч стежок, де все говорить про босоноге дитинство та юність великого митця, людини, котра понад усе любила життя, природу, красу і свою Україну – Олександра Петровича Довженка.
Тепер тут розташувався музей, у якому побували сотні тисяч людей з близьких і далеких закордонів.
Побували і ми, і однозначно зійшлися в думці: час не владний пригасити любов до творчості цієї великої особистості, інтерес до нових експозицій, до хатини на околиці Сосниці. Завжди гостинно відчинені її двері, ніби в підтвердження Довженкових слів про неї: «Заходьте, будь ласка, не питаючись, чи можна. Милості просимо».
Милостиво й сердечно зустрічали учасників виїзного засідання Асоціації й у інших місцях району – у фермерських господарствах «Інтер-Агро-База» (директор Валерій Макуха), Хутірське (голова Михайло Макаренко), готельно-туристичному комплексі «Перлина Полісся» (власник – Дмитро Єсипенко).
І навіть така коротка й дещо поверхова інформація про Дмитрівську церкву, яку оприлюднив її настоятель отець Ярослав, викликала бажання дізнатися якомога більше про її становлення, перспективи і, звісно, ще побувати у тамтешніх місцях. Місцях, де донині яскраво квітнуть троянди, з-під землі б`ють цілющі джерела (вода в них – ну просто райська), а люди – роботящі і дружні – вміють зустрічати гостей і розбудовувати рідний край.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий