вторник, 7 октября 2014 г.

Від усмішок дітей країна стане яскравішою

  Минулого тижня вже вчетверте Чернігів приймав учасників дитячого фестивалю мистецтв «Яскрава країна». Сотні юних співаків і танцюристів з нашого обласного центру, Щорса, Славутича, Києва, Носівки, Херсону, Ніжина, Мени, Кременця, Рівного, Полтави, Калинковичів (Білорусь), Запоріжжя, Бахмача, Прилук та інших міст України протягом кількох днів дивували і радували публіку зі сцени Чернігівського драмтеатру.
Але почалося все з візиту талановитої молоді до селища Гончарівськ, де дислокується танкова бригада. Таке вже воно життя: у тутешньому краї мир і спокій. А на сході держави наші військові чи не щодня беруть участь у боях. І тому митці відчувають неймовірну вдячність тим, хто нині боронить свободу і краще майбутнє рідного народу…





Щорсівщину на фестивалі представляв зразковий танцювальний колектив «Ягідки». Як розповіла його керівник С.М.Горбатович, вихованці колективу третій рік беруть участь у цьому заході, бо кожен вихід на сцену в умовах високої конкуренції робить дітей впевненішими у власних силах, додає характеру і прагнення перемагати. Загалом фестиваль «Яскрава країна» дуже хороший. Рівень його учасників доволі високий. А журі – напрочуд професійне та об’єктивне. Організаційний бік процесу теж підлагоджено чудово. Слід зауважити, що як діти, так і їхні батьки неймовірно щиро пройнялися виступом на сцені: помітно хвилювалися, переживали. (До речі, з самого початку вихованці середньої групи (10-13 років) виступили в ролі своєрідних наставників для менших (6-8 років) танцюристів. Вони відповідально поставилися до свого обов’язку, навіть подекуди водили їх за руки в метушливій атмосфері залаштункової підготовки до концерту. Словом, молодці – продемонстрували всю серйозність як на сцені, так і перед виходом на неї.)
Наші «Ягідки» представили на розсуд публіки й журі українську «Польку через ніжку» і танець «Каблучок». (Номінація – народна хореографія.) «Польку» було відзначено дипломом І ступеня, а «Каблучок» - ІІ. Доки не стало відомим рішення суддів, діти, їхні батьки та й, чесно кажучи, керівники колективу, місця собі не знаходили в очікуванні. Але скільки ж радості було, коли дізналися про успіх! Особливо про те, що з-поміж більш як 60-ти хореографічних номерів «Польку через ніжку» в числі десятки кращих було включено до програми гала-коцерту, призначеного на наступний день.
…Освітянським автобусом танцюристи повернулися в Щорс. Найменших з них, стомлених концертом і дорогою, вдома вже невдовзі здолав сон. Проте навіть наступного дня усвідомлення свого вдалого виступу в Чернігові переповнювало їхні серця гарним настроєм. І вже незабаром – наприкінці жовтня – такий настрій їм згодиться. «Ягідки» планують взяти участь у міжнародному конкурсі «Самоцвіти», який відбудеться у Львові. Тож попереду на них чекає нова сцена і нові випробування.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий