вторник, 21 октября 2014 г.

Штабне тренування

21-22 жовтня 2014 року на території Чернігівської області і в Щорському районі буде проводитися штабне тренування системи цивільного захисту.
З метою доведення сигналів, інформації до населення щодо поводження під час надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу 22 жовтня 2014 року о 10.00 будуть включені електросирени в місті Щорс.


Почувши звучання електросирен, потрібно: увімкнути радіоприймач на першій програмі українського радіо або програмі Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії та програмах місцевих телерадіокомпаній; уважно прослухати інформацію, довести її до відома родичів і сусідів та діяти відповідно до отриманих рекомендацій і вказівок.
Кожний громадянин, який знаходиться на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також брати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.
Громадянин, який знаходиться вдома, повинен: постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи, гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води; провести у квартирі (домі) протипожежні профілактичні заходи (викнути газ, водопостачання, електропостачання та інше), зачинити вікна, ущільнити їх; знати місце найближчого укриття (підвальне приміщення тощо). Для уточнення порядку дій та адреси вашого укриття звертатись до житлово-комунальних органів за місцем проживання та місцевих органів влади. Повідомлення надається з метою навчання населення на випадок загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.
О.КОЛОТУША, начальник відділу
з питань надзвичайних ситуацій
райдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий