пятница, 10 октября 2014 г.

Відстояли старі тарифи на воду

Цього вівторка відбулася позачергова сесія міськради, основним питанням якої було: «Про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення».
Навколо нього і відбулася доволі гаряча дискусія. Голова правління ПрАТ «Комунальник» А.М. Дуля у своїй доповіді аргументував причини такого суттєвого (майже вдвічі) підвищення діючих тарифів. В обговоренні взяли участь автор цих рядків, депутати В.О. Данилова, Н.М. Добненко, І.Я. Філон, Л.Т. Бабар та інші. Були присутні й виступили зі своєю точкою зору про те, що вже назріла така необхідність, голова та член громадської ради при РДА В.М. Смоляк і С.А. Виблов.
Однак значна частина народних обранців відстоювала інтереси мешканців міста. Коли подібна процедура торік ледве набрала необхідну кількість голосів, ми поставили перед керівництвом «Комунальника» умову: розширити перелік різних видів послуг і таким чином заробляти кошти, необхідні підприємству. Однак за рік суттєвих змін не сталося. І, попри те, що на сесію прийшли чи не всі члени колективу (до речі, вони кілька місяців уже не отримують зарплату), очільник та економіст «Комунальника» не готові були дати вичерпні відповіді на усі наші запитання.
Тим часом ситуацію моніторила В.О. Данилова, яка дійшла висновку, що саме в нашому місті найвищі в області тарифи на воду. Тож логічно прозвучала пропозиція об’єднати водогони обох частин міста – це безумовно позитивно позначиться на собівартості води. Були й пропозиції дещо знизити запропоновані нові тарифи, однак нас не почули. Коли питання поставили на голосування, вирішили застосувати процедуру поіменного голосування. Думки депутатів розділилися: тринадцятеро з нас висловилися за підвищення тарифів, двоє утрималися, а шестеро були проти. Таким чином тарифи залишилися незмінними.
До речі, серед тих, хто голосував за збільшення тарифів, були і народний обранець міський голова Р.І. Зуб та секретар міськради В.В. Москаленко. Від Романа Івановича ми чекали ретельного аналізу та розрахунків, конкретних пропозицій. Ініціювали й впровадження дотацій на воду із міського бюджету, щоб підвищення тарифів не так болісно позначилося на пенсіонерах. Але нас знову не почули. Та все ж ми зуміли відстояти інтереси найбільш незахищених мешканців міста. А на майбутнє потрібно шукати компроміс.
Г. ІСАЧЕНКО,
депутат міськради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий