понедельник, 20 октября 2014 г.

Смерть біля ганку своєї хати

Подія, що сталася 3 жовтня в Старій Рудні, до певної міри ще раз нагадала, які процеси можуть відбуватися в соціально неблагополучному середовищі.


Отже, того дня фельдшер «швидкої» повідомив черговому райвідділу міліції, що, прибувши за викликом до села для надання медичної допомоги, він виявив труп місцевої мешканки Світлани Децик (1975 р.н.) з тілесними ушкодженнями. На місце події виїхала слідчо-оперативна група правоохоронців. Мертва жінка лежала біля ганку своєї хати. (Будинок - по вулиці Перемоги, стоїть неподалік сільського кладовища. Свого часу оселя дісталася Світлані від батьків). При поверховому огляді трупа виявлено садно на животі, синці на ногах, а на зовнішньому боці правого стегна – отвір розміром 1 сантиметр. Небіжчиця була вдягнена в джинси і светр, але роззута. У помешканні (на меблях та підлозі) залишилися сліди крові.
Вжиті негайно оперативно-розшукові заходи дозволили дійти висновку, що головний підозрюваний у скоєнні злочину – співмешканець Світлани Сергій Д., 1980 р.н. Як було встановлено, напередодні, 2 жовтня, у вечірню пору чоловік та жінка проводили час за розпиттям спиртного. На прохання Сергія приготувати їсти Світлана ніби то відповіла відмовою, тож зголоднілий співмешканець спересердя штирхонув її в стегно кухонним ножем, а дещо пізніше – наніс і кілька ударів по різних частинах тіла. Потерпіла, схоже, почала стікати кров’ю. Лише вранці наступного дня вона вибралася надвір і хтось з односельців, побачивши критичну ситуацію, викликав «швидку допомогу». На жаль, ще до приїзду медиків жінка померла.
Сергія Д. взято під варту. Злочин вважається розкритим. Справа внесена до ЄРДР (частина 2 статті 121 Кримінального Кодексу – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть людини), тривають слідчі дії.
Світлану поховали в рідному селі наступного дня. Похороном займалася її сестра, допомогли однокласники, деякі мешканці Старої Рудні та сільрада.
Стосовно біографії основних фігурантів цієї трагічної історії, то уродженець Камки Сергій раніше мав проблеми із законом через вкрадений велосипед, а Світлана якось незаконно заволоділа грошима місцевої пенсіонерки. Обидва вони неодноразово притягувалися міліцією до адміністративної відповідальності за правопорушення, скоєні на грунті неконтрольованого вживання алкогольних напоїв. Ніде ця пара офіційно не працювала, перебивалася випадковими заробітками. Жили разом далеко не перший рік, дітей не мали. Деякі односельці кажуть, що підозрюваний у злочині раніше неодноразово бив співмешканку, а також - навіть свою бабусю. Такий спосіб з`ясування стосунків врешті-решт і призвів до трагедії…
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий