понедельник, 6 октября 2014 г.

Нове у призначенні житлових субсидій

1 жовтня набула чинності постанова Кабміну «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», якою передбачаються певні зміни в нарахуванні субсидій, запроваджуються нові терміни: соціальна норма житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами,
на які держава надаватиме пільги, субсидії та компенсації . Соціальна норма житла стає більш вигідною для більшості отримувачів субсидій, які мешкають у невеликих квартирах. Зараз вона становить 31,5 м2 житла, а з жовтня підвищиться до 48,87 м2 житлової площі. Соціальна норма житла для надання пільг залишилася на рівні нині діючих норм площі житла: 21 м2 площі на одну особу та додатково 10,5 м2 на сім’ю. А соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами розраховані на основі аналізу фактичних обсягів споживання природного газу , води та електроенергії, що дозволить державі забезпечувати соціальну підтримку на оплату реальних обсягів споживання цих послуг.
Крім того, новий порядок нарахування субсидій заохочуватиме споживачів до енергозбереження : субсидія призначатиметься виходячи з соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг, і перерахунок розміру призначеної субсидії за фактичними обсягами споживання не здійснюватиметься. При цьому сума субсидії, яку управлінням соціального захисту перераховано на рахунки підприємств - надавачів житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів і яка не використана сім’єю внаслідок економії споживання послуг, зараховується підприємством як оплата обов’язкової частки платежу сім’ї на наступний розрахунковий період. Також передбачається більш гнучка система обрахування відсотку обов’язкового платежу, який має сплачувати громадянин. Наприклад, родина з двох осіб, яка має середньомісячний дохід у розмірі 2000 грн., буде сплачувати за комунальні послуги не більше 127 гривень.
Громадянам, які вже отримують субсидії, хвилюватися не потрібно, всі необхідні перерахунки управління соцзахисту населення зробить автоматично. Довідки за тел. 2-13-65.
Управління соцзахисту
населення

Комментариев нет:

Отправить комментарий