понедельник, 14 марта 2016 г.

Подвійна смерть у ставку

У ніч з 8 на 9 березня сталося лихо на ставку, який знаходиться неподалік дороги між Петрівкою та Старою Руднею.



Як розповів „Променю” начальник місцевої пожежно-рятувальної частини Р.Силенко, 8 числа о 22 год. 50 хв. черговий отримав повідомлення, що на одній з водойм району під кригу провалилися двоє тутешніх мешканців – 1983 і 1986 рр.н. Як вдалося з’ясувати згодом, на березі ставка того вечора, скажімо так - відпочивала компанія молодих людей. Вже у темну пору доби один з чоловіків нібито вирішив скоротити шлях додому й рушив у село по кризі. Приблизно на відстані чотирьох метрів від берега лід під ним тріснув і він опинився в холодній воді. При спробі врятувати цю людину втонув ще один його знайомий. У воду потрапила і неповнолітня дівчина, її потім доставили в райлікарню з огляду на те, що вона перебувала в стані перехолодження.
Оперативно врятувати потопаючих людей не вдалося через крихку кригу на поверхні водойми. Підійти до місця провалу по ній не було можливості... Наступного дня в Петрівку приїхали водолази рятувальної станції з Сосниці. Вже після 17-ої години вони знайшли тіла потонулих і підняли їх на поверхню. Чернігівські рятувальники не змогли прибути до нашого краю, бо саме знаходилися в Ріпкинському районі. Там теж 8 березня у другій половині дня неподалік села Нові Яриловичі на річці Сож під час риболовлі загинули двоє чоловіків. Їм було 30 і 37 років. Коли вони провалилися на тонкій кризі, один з них встиг зателефонувати родичам і повідомити про халепу. Халепу, яка, на жаль, виявилася смертельною. Прибулі на місце події рятувальники незабаром знайшли труп одного громадянина, а наступного дня, у середу, вже водолази виявили тіло другого рибалки на дні приблизно за 50 метрів від берега.
Усі вищезгадані факти повинні стати серйозним нагадуванням для мешканців району про небезпеку виходу на весняний лід. Раніше на сторінках „Променя” неодноразово публікувалися заклики відповідних служб - не ризикувати життям на водоймах, а якщо вже сталося лихо – як треба допомогти потопаючому. Шкода, але не всі люди звернули увагу на ці перестороги.
Фото із сайту УДСНС

Комментариев нет:

Отправить комментарий