понедельник, 21 марта 2016 г.

Вода – наше багатство

Начальник дільниці  міжрайонного управління  водного господарства В.О. Виноградов у середу побував у Смяцькій школі, де провів тематичний урок на тему дбайливого ставлення до місцевої екологічної системи і значення водних ресурсів для життєдіяльності людей.

Старшокласники цього навчального закладу уважно вислухали розповідь В.О. Виноградова по те, що з 1992  року в усьому світі відзначається Міжнародний день води. Таким чином Організація об’єднаних  націй привертає увагу до проблем, пов’язаних із  забезпеченням людства питною водою.
Стосовно України і нашого краю зокрема, то вже давно виникла  необхідність протидіяти засміченню водойм, адже в природі все взаємопов’язане. Непотріб, кинутий до річки, з часом у вигляді шкідливих речовин може потрапити в колодязі, а це здатне негативно вплинути на здоров’я людей. Тому до справи  збереження водних ресурсів повинні долучатися  всі мешканці району,  особливо – школярі.
На Щорсівщині налічується  16 малих  річок і 1 середня (Снов), їхня загальна довжина – 243 кілометри. Ще є 71 ставок. Все це разом – велике загальнонародне багатство, яке ми маємо зберегти для  прийдешніх поколінь. Хто любить рідну природу - той любить Вітчизну.

Фото Олега
МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий