понедельник, 21 марта 2016 г.

Перевезення пасажирів – на контролі

Під час проведення загальних зборів громадян населених пунктів району, що відбулися у лютому – березні поточного року, було порушено ряд питань стосовно незадовільного автобусного сполучення. Райрадою були направлені листи до Щорського АТП-17446  та РДА
щодо залучення  приватних автоперевізників для обслуговування жителів району. На сьогоднішній день Щорське АТП-17446 налічує 5 одиниць транспорту, з яких 3 знаходяться на ремонті.
Складний фінансовий стан на підприємстві спричинено відсутністю у січні – лютому 2016 року субвенції з державного бюджету на проїзд пільгових категорій  громадян та наявністю заборгованості за 2015 рік в сумі 10,3 тис. грн.
Питання отримання субвенції автоперевізниками найближчим часом повинно вирішитись при прийнятті Закону України „Про внесення змін до додатків №3 та №7 Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік”. Йдеться про фінансове  забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.
Керівництвом райдержадміністрації була проведена роз’яснювальна робота  з керівником ПАТ „Щорське АТП-17446” В.М.Кілікєєвим щодо відновлення рейсів за маршрутами: Щорс – Гута Студенецька (через села Тур’я, Тихоновичі) та Щорс – Смяч (через с.Ст.Рудня).  Дані маршрути були відновлені з 23 лютого ц.р. Але для нормального автотранспортного   обслуговування дорога на цьому маршруті потребує значного ремонту.
Крім того, транспортне обслуговування за маршрутом Тихоновичі – Чернігів (через м.Щорс) здійснює приватний підприємець І.А. Капуста двічі на тиждень (п’ятниця, неділя у вечірній час).
Приватний підприємець О.С. Кухаренко забезпечує автобусним сполученням населення за маршрутом Щорс – Клюси (через Ст.Боровичі) двічі на тиждень (вівторок, п’ятниця). Також проведена відповідна робота з приватними перевізниками щодо обслуговування населеного пункту Нові Млини, але питання не вирішене – у зв’язку з низьким  пасажиропотоком даний маршрут є збитковим.
Організаційно-
аналітичний відділ
виконавчого апарату
районної ради 

Комментариев нет:

Отправить комментарий