среда, 9 марта 2016 г.

Про нове перейменування вулиць

Триває обговорення щодо перейменування нещодавно перейменованих вулиць у Щорсі  – Воїнів-інтернаціоналістів та Зеленої (колишня Р.Люксембург та Дзержинського). Мешканці першої вулиці звернулися з листом до мерії, щоб змінили назву їхньої вулиці наприклад на Сновську.
Вони запевняють, що нинішню назву важко написати і вимовити, що воїни-інтернаціоналісти з`явилися в колишньому СРСР, тож навіщо зараз так називати вулицю. А от якщо колись Щорс перейменують у Сновськ, то на честь річки хай би й вулиця називалась. Мешканці ж іншої, як варіант, хочуть  жити на вулиці Дружби, а не на Зеленій.
Обговорення триватимуть ще понад місяць, тож кожен може надати свою пропозицію комісії міськради. Нові ж таблички для перейменованих вулиць, як повідомила «Променю» секретар міськради Наталія Самойлова, міська рада незабаром замовить. Кошти для цього заклали в бюджет на 2016 рік.
Відповідно до чинного законодавства, у разі зміни назв вулиць чи населеного пункту не потрібно одразу звертатися до територіальних підрозділів міграційної служби, щоб зробити відмітку в паспорті про нову адресу. Адже зміна назви вулиці не є зміною місця проживання. Тому всі документи вважатимуться чинними, а зміни до них можна буде внести у разі потреби, або ж коли це буде зручно їхньому власникові. (Наприклад, одночасно з вклеюванням у паспорт нового фото при досягненні 25-ти чи 45-тирічного віку, або ж під час зміни прізвища, місця реєстрації тощо). Як зазначено на офіційному сайт УДМС (http://dmsu.gov.ua), послуга щодо внесення відомостей у паспорт громадянина України про нову адресу у зв’язку зі зміною назви вулиці, міста чи району -  безкоштовна.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий