понедельник, 28 марта 2016 г.

У режимі поіменного голосування

На четвертій сесії районної ради 7 скликання, яка відбулась 18 березня, було розглянуто більше трьох десятків поточних  питань. Вони, немов проливали світло денне на наше непросте буття.




Про кошторисні справи Щорсівщина мову вів головний місцевий фінансист М.О. Іваницький. Він запропонував внести зміни до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року  „Про районний  бюджет на 2016 рік і прозвітував про виконання райбюджету за 2015 рік. Стосовно озвучених цифр, то вони викладені у рішеннях й розміщені на сайті  райради. Власне, як і все інше, про що далі стисло  переповідатиметься.
Про затвердження Програми місцевих стимулів для медичних працівників первинної ланки Щорського району на 2016-2017 роки говорив головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги В.В. Тарасюк. На додачу Всеволод Васильович вніс на розгляд депутатів ще три програми – про забезпечення населення первинною медико-санітарною допомогою та спеціалізованою меддопомогою; про програму щодо  медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО; медичного обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи при їх стаціонарному лікуванні у відділеннях ЦРЛ. Також Всеволод Тарасюк коротко проаналізував ті варіанти грузинських реформ, що наразі заполонюють  медицину і, на жаль, не мають очікуваного позитивного ефекту.
У недалекому майбутньому, за словами Всеволода Тарасюка, нас також випробовуватимуть тенденції до скорочення фельдшерських пунктів на селі, скорочення ліжко-місць у центральній  райлікарні, реорганізація медамбулаторій у фельдшерські пункти – і, як наслідок  названих процесів – кадрові проблеми, додаткові труднощі у сотень людей нашого регіону. Далі районні депутати голосували за затвердження Програми ефективного розвитку сільськогосподарського виробництва, передачі нетелей багатодітним  сім’ям; запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників  багатоквартирних  будинків та житлово-будівельних кооперативів; покращення матеріально-технічного забезпечення проведення мобілізаційної підготовки  та мобілізації на особливий період та ще за низку інших питань.  Майже одноголосно, без зайвої полеміки, зайвих емоцій.
Щоправда, коли дійшло до звітів керівників комунальних підприємств районної ради  про результати фінансово-господарської діяльності за 2015 рік та перспективи їх розвитку, за трибуну виходив депутат Г.А. Скидан зі своїм баченням оцінки діяльності газетярів.
Окрему позицію він займав і у питанні про внесення змін до рішення 2 сесії 7 скликання „Про районну програму приватизації на 2016 рік”, де йшлося про внесення до   списку  об’єктів, що підлягатимуть приватизації, будівлі  залізничного клубу.
Між тим за це та інші питання всі учасники сесії голосували  поіменно, внісши ще на початку  зібрання зміни до Регламенту роботи. Зійшлися на тому, що на систему  „Рада” (пропонував її теж Г.А. Скидан) грошей поки що нема, забрати їх у когось – не виходить, тож задовольнялись розданими простенькими папками, куди вносили свої відмітки „за” чи „проти”.
Загальне розуміння знайшла доцільність реформування друкованого ЗМІ – нашого „Променя”, за що зі стовідсотковою єдністю всі підняли руки, як і за підтримку звернення  Чернігівської районної ради щодо звільнення Надії Савченко. Адже велика українка, взірець патріотизму і мужності, негайно мусить бути звільнена і доправлена на Батьківщину!
Провів сесію голова райради Павло Мірошниченко. У її роботі взяв участь в.о. голови РДА Валерій Радібеда.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий