понедельник, 28 марта 2016 г.

Збори громадських активістів

20 березня в районному Будинку культури відбулися збори громадських активістів. На порядку денному було одне питання: „Про боротьбу з браконьєрством в акваторії річки Снов, її притоках та прилеглих озерах”.


Під час обговорення цієї проблеми зазначено, що місцеві браконьєри, користуючись бездіяльністю відповідальних осіб, розвинули бурхливу діяльність, „працюючи” і вдень, і вночі, і взимку, і влітку. Причому пік їхньої „діяльності” зазвичай припадає саме на період весняного нересту риби. Тут, як-то кажуть, ні сну, ні відпочинку... В хід пущено весь „арсенал” браконьєрських засобів: електровудки, сітки, „телевізори”, „совалки” тощо. Подейкують, що окремі „спеціалісти” використовують навіть ультразвук і скраплений газ. Коментарі, як-то кажуть, зайві.
За справу подолання цього зла взялися депутати обласної та міської рад. Для початку встановлено чергування на річці Снов та її притоках. В перспективі будуть організовуватися рейди по руслу із залученням представників громадськості та правоохоронних органів. До речі, якщо наші земляки, ходячи по берегу річки або озера, побачили явний браконьєрський „беспредел”, будь ласка, не заплющуйте очі, а всього-навсього наберіть „102” і повідомте про такий факт. Хочеться вірити, що спільними зусиллями ми знищимо таке явище, як браконьєрство.
В.МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий