вторник, 29 марта 2016 г.

Знову настала весна, а проблема з прибиранням сміття залишилась…

Діє громадська рада
У п’ятницю за участі заступника  голови райдержадміністрації Володимира Карпенка відбулося чергове засідання громадської ради при РДА. Відкрив та вів засідання її голова Володимир Смоляк, він також прозвітував за свою роботу за рік. А зроблено було чимало: налагоджена співпраця  з різними установами, та громадськими організаціями  району,
активна участь членів громадської ради  в проведенні районних заходів, створена робоча група з питань відкритості та прозорості органів влади, яка брала участь в «Днях відкритих дверей» у структурних підрозділах РДА, надавалась підтримка незахищеним верствам населення, бійцям в зоні проведення АТО, завдяки зверненню Громадської ради до керівництва району на площі міста під час святкування новорічних свят навколо ялинки була встановлена огорожа.
Окрім членів громадської ради до участі в засіданні були запрошені представники установ та організацій району, а також органів місцевого самоврядування. На порядку денному обговорювався хід реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Як доповів В.Карпенко, надана пропозиція, після всіх обговорень і обрахувань майбутньої самодостатності громади, створити одну з центром у Щорсі. Процес децентралізації, згідно з законодавством, має закінчитися до березня 2018 року. Далі присутні заслухали орієнтовний план заходів у районі з нагоди відзначення 30-річчя аварії на ЧАЕС, рекомендували всім організаціям, сільським радам вшанувати своїх працюючих ліквідаторів та пенсіонерів. Нині на Щорсівщині їх 185.
Багато часу громадські активісти приділили і проблемі благоустрою, що завжди стає актуальніша весною. Іван Зуб наполягав на тому, щоб міське населення активніше укладало договори з ЖЕД на вивіз сміття, а не вивозило його в ліс чи автодром. На що заступник мера Микола Якименко відповів, що дійсно з більш ніж 3,5 тисяч дворів Щорса договори уклала лише 1244. (Як повідомила «Променю» Ганна Кошова, вартість послуги з вивезення побутових відходів з 2012 року не змінювалась і становить всього 6,48 грн на місяць (від населення з приватних будинків). Трактор, починаючи з 8-ї ранку, під’їжджає до кожного подвір’я 2 рази на місяць протягом року. Дуже зручна послуга, але чомусь наші земляки несвідомо ставляться до того, що варто піклуватися про навколишнє середовище). Порушувалася ще одне болюча проблема: ті, хто ріжуть свиней і телят та продають на м'ясо, викидають тельбухи тварин у непристосованих для цього місцях, забруднюючи довкілля. Громадська рада рекомендувала РДА звернутися до ветеринарної служби, санепідстанції, поліції щоб вони вжили заходи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ і припинення такого неподобство в майбутньому.
У зв’язку з прийняттям Кабміном Постанови, яка стосується змін у роботі громадських рад, було розроблене та схвалене нове Положення про громадську раду при Щорській  РДА. Одним з пунктів, відповідно до законодавства, є те, що членом громадської ради не може бути депутат будь-якого рівня. У зв’язку з цим, Володимир Смоляк зачитав особисту заяву про припинення членства та складання повноважень як голови громадської ради в зв’язку з обранням його депутатом  райради. Члени Громадської ради внесли кандидатуру Лариси Мартиненко на посаду голови (Щорська районна ГО «УСДМ») і підтримали пропозицію одноголосно.
Всі прийняті рішення були направлені на розгляд до райдержадміністрації, а наступне засідання громадської ради запланували на червень.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий