понедельник, 28 марта 2016 г.

Тамара Семенок, сільський голова Рогізок: „Село живе і не бере грошей з бюджету”

Минулий рік був дуже напруженим. Робота сільської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету зосереджувалась на здійсненні заходів з благоустрою населеного пункту, наповненні сільського бюджету, соціальному захисті населення. До депутатського корпусу прийшло 7 молодих, енергійних депутатів. Заслуговують на слова подяки колишні народні обранці: О.П. Самусенко, Р.М. Яненко, С.М. Козянко, А.В. Колупайко, Т.П. Шестак, О.І. Клипа. Хочу сказати слова вдячності і нашим односельцям, які брали участь у антитерористичній операції. А це - А.В. Бобров, О.О. Мойсіяш, О.В. Бруй, В.О. Броварник, О.І. Желєзний,  Ю.П. Яцен, А.В. Бодяк, С.В. Бодяк,  О.Я. Приходько, В.В. Приходько, О.О. Щербина, О.І. Коваленко, В.П. Атрощенко, С.А. Шестак. Побажати їм та їхнім сім’ям міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру в їхніх домівках та в усій Україні.

Станом на 1 січня на території села постійно проживають 711 жителів (346 – чоловіків та 365 жінок), з них: дошкільнят – 48, дітей шкільного віку – 86, молодь від 18 до 40 років – 167, працездатного населення – 365, пенсіонерів – 189. Протягом 2015 року народилося 7 дітей, а померло 16 чоловік. На території села 309 дворів, на жаль, аж 177 – порожніх...
Згідно з даними перепису худоби, наші односельці тримають 253 голови ВРХ (з них корів 212), свиней - 221, коней - 42. збільшується кількість техніки в господарствах населення. У власності жителів є 76 тракторів, з них 38 – міні-трактори та мотоблоки, 5 – зернових  та 6 картоплекомбайнів.
У користуванні мешканців - 598,78 га землі, з них земельні паї, що виділені в натурі, складають 302,33 га. За 2015 рік план з доходів виконано на 136%, на рахунки сільської ради надійшло 436,5 тис. грн (72% - орендна плата з юридичних осіб, це землі невитребуваних паїв, які орендує СТОВ „Щорссільгоспсервіс”, 13,7% - єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, 2,3% – земельний податок з жителів села). 3700 грн надійшло у цьому році за сінокіс.
Як видно з наведених мною цифр, наша сільська рада в 2015 році жодної копійки не отримувала з держбюджету.
Видатки склали - 344,6 тис. грн. Протягом 2015 р. було направлено 56,2 тис. грн до райбюджету - виплата заробітної плати працівникам Рогізківської СЛА,  ремонт приміщення Рогізківської СЛА, придбання гуми для автомобіля меддопомоги, ремонт приміщення Рогізківського НВК, виплата заборгованості з відрядженнь вчителям  нашої школи тощо. Рішенням сесії сільської ради було затверджено Програму допомоги сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. Було виплачено допомоги на суму 4 тис. грн (8 чоловік). Шістьом учасникам АТО було надано матеріальну допомогу в розмірі 500 грн кожному та всім до Дня Української армії було вручено подарунки. А ще ми приділяємо увагу розвитку фізичної культури і спорту. Сільська футбольна команда в 2015 році стала володарями кубку на честь нашого земляка, загиблого воїна-інтернаціоналіста П.Федосієнка та завоювала почесний кубок пам’яті П.Коваля, воїна-афганця з с.Тихоновичі.
У планах - огородити кладовища, відремонтувати колодязь загального користування по вул.Чернігівській, провести ямковий ремонт доріг з твердим покриттям (за 1 м кв. 260-300 грн), замінити вікна у будинку культури, полагодити покрівлю у будинку культури, поновити огорожу, відремонтувати пам’ятник Т.Г. Шевченку та провести іншу роботу.
Вже в цьому році на сесії сільської ради було виділено кошти в сумі 15 тис. грн для придбання житла для лікаря Щорської лікарні. Дякуючи СТОВ і особисто Н.П. Коваленко та Г.Н. Божку, сміттєзвалища біля картоплесховища частково привели в порядок (також подяка їм за очистку снігу). Спасибі депутату районної ради М.М. Бодяку за допомогу в розчистці доріг, а депутату районної ради минулого скликання В.В. Приходьку  - за надану у 2015 році допомогу (дрова для сільради, для БК, для сільради огорожа, для БК матеріали для будівництва туалету). Ми і надалі будемо дружити з Володимиром Володимировичем, приміром, зараз знову замовили у нього матеріали для огорожі БК.
А от над самооподаткуванням треба ще працювати і залучати до цього всіх наших жителів. Це ж –для нас, для нашого розвитку!

Комментариев нет:

Отправить комментарий