понедельник, 14 марта 2016 г.

Говорили про те, що є…

У день проведення загальних зборів Софіївської сільської ради на її території проживали 244 жителі. З них працездатного віку – 106, шкільного – 25, дошкільного – 19, пенсіонерів – 63.





Дорослі, котрі прийшли на головну розмову року, цього разу вирізнялися намаганнями виговоритися, виплакатися, виставити претензії владі різних рівнів – від районної достоличної. І за відсутність регулярного й нормального автосполучення між селами та райцентром, і за жахливу трасу від Щорса до Гути Студенецької, бідолашний шкільний автобус, у якому дітки підскакують аж до стелі, коли той автобус потрапляє у величезні вибоїни. Вибоїни, схожі на ті, що показують по телевізору з місць боїв за Донецьке летовище.

- Мій синок мало голови не розбив, коли дорогою до Тихоновицької школи транспортний засіб вскочив у яму, - мало не плакала Анастасія М`ятенко. Доведена до відчаю жінка закликала односельців більше не терпіти байдужості чиновників, а йти добиватися правди (гуртом) до Щорса. Пішки. Перекрити там рух техніки, щоб, може, тоді були застосовані якісь міри і знайдено кошти в бюджеті.
- Депутатів високих рангів  сюди привезіть! – вимагала ветеран праці Валентина Опанасівна Кухаренко. Її біль від невирішених побутових проблем, несправедливості у виведенні жиру за продане закупівельникам молоко, ті ж розбиті дороги виливався  у крик душі, безкрає море емоцій. Вихлюпувала вона їх голосно, киваючи руками, мало не плачучи.
Дісталося й головному орендарю земельних паїв, вірніше його представникові Володимиру Гвоздьову.
Хоча, справедливо було б зазначити: ПСП «Прогрес» (директор Вадим Сорокін) свої зобов`язання перед пайовиками виконує добре, і сільрада від обов`язкових відрахувань має вагомі зиски, вагоме поповнення казни. А казна не достатньо повна, оскільки бюджет сільської ради у минулому році виконано на 96%. Основними джерелами доходу стали земельний податок та надходження з лісового податку, а основними платниками – ПСП «Прогрес» та ДП «Щорський райагролісгосп».
Про це у своєму звіті (виваженому й лаконічному) говорив сільський голова Р.М.Циганок. Роман Миколайович підкреслив, що завжди намагається вирішувати найпершочерговіші проблеми людей, дбає про їхній захист, забезпечення медичною допомогою, товарами продовольчої і промислової груп, паливом, іншими необхідними соціальними гарантіями.
Не забув він назвати нинішню гордість громади – трьох учасників АТО на сході України – Анатолія Батрака, Ярослава Роговенка, Сергія Кухаренка. Дякував їм за патріотизм і любов до рідного краю, бажав здоров`я і добра.
У складі делегації зі Щорса на цьому сході перебували заступник голови РДА Володимир Карпенко, керівниця райуправління ПФУ Марія Шидловська, дільничний інспектор поліції Володимир Патошний та інші. Кожен з них відверто розповідав про стан справ у підвідомчій сфері, нічого не прикрашаючи і не малюючи райдужних перспектив. Словом, говорили про те, що є. З надією, що хоч щось продовжуватиме робитися для покращення.

Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий