понедельник, 21 марта 2016 г.

З новою електропилою і новими планами на майбутнє


Свої загальні збори громади великощимельці проводили у красивому й теплому клубі. Цьогоріч ці збори стали удвічі пам’ятними – участь у них взяв народний депутат України  А.С. Євлахов. І усі, хто його супроводжували районом, теж були на зборах – помічники, прес-служба, районні начальники.

Прийшло багато сільчан, котрих задівають за живе  сучасне буття, нерозв’язані питання, здається, прості, а кинешся їх вирішувати – зась!
Анатолій Євлахов обіцяв своє сприяння, а також радив і голові Б.О. Добродію, і присутнім  ефективно використовувати доходи місцевого бюджету,  знайти можливість виділення необхідних відсотків на заміну вікон і дверей у ФАПі. Розповів про останні законодавчі ініціативи, необхідність реформи медичної галузі, об’єднання громад, приватизацію державних підприємств,  подолання корупції. Окремо народний депутат зупинився на законопроекті щодо наповнення  місцевих бюджетів за рахунок відрахувань з продажу лісу, а також пілотному проекті перерахування понадпланових  митних зборів на ремонт і будування доріг.
На репліку корінної жительки села Надії Іванової щодо знущання закупівельників молока (ціна, що пропонують,  не вписується в ніякі рамки), Анатолій Сергійович відповів так: „Ні для кого не секрет, що одним із основних засобів виживання українського селянина є продаж молока, яке нині закупають за вкрай низькими цінами. Тож, крім  підвищення закупівельної ціни, я також пропоную її  своєчасну індексацію. Адже через  високу інфляцію ті 4 гривні  за літр, передбачені в законопроекті, дещо втрачають свою актуальність”.
Депутат також наголосив на необхідності створення молочних кооперативів, які дадуть змогу суттєво підвищити закупівельну ціну на молоко і покращити фінансовий стан селян.
„На жаль, нині на Чернігівщині найгірша ситуація зі створенням молочних кооперативів. У той час, коли в інших регіонах це питання активно вирішується, у нашій  області люди з незрозумілих причин  виявляють байдужість”, - повідомив він.
А.С. Євлахов торкнувся і  свого законопроекту щодо наповнення місцевих бюджетів за рахунок відрахувань з продажу лісу. На одному з найближчих пленарних  тижнів цей проект закону повинен бути розглянутий. До речі, депутат підкреслив, що, крім заборони продажу за кордон лісу-кругляка, важливим питанням є створення в окрузі  заводу з переробки деревини.
Сказав: „Це дасть змогу створити додаткові робочі місця, дещо вирішити  проблему сільського безробіття й наповнення місцевих бюджетів”.
Прощаючись з великощимельцями, Анатолій Євлахов пообіцяв  і надалі заїжджати до них, підставляти плече у вирішенні наболілого. І, як годиться, на  згадку про свій візит залишив громаді подаруночок – електропилу.  Щоб було чим дрова на зиму  готувати, щоб було у клубі тепло!
Депутат поїхав далі, а сільський сход продовжив свою роботу. Переконливо й зі знанням усього переліку справ перед людьми виступив сільський голова Борис Добродій, проаналізувавши і нинішню картину життєдіяльності, і недалеке майбутнє. Молодий, завзятий,  перспективний, Борис Олександрович у співпраці з активом, усіма виборцями знає правильний курс і вміє ним крокувати.
Ольга ІВАНОВА
Фото автора








Комментариев нет:

Отправить комментарий