пятница, 1 июля 2016 г.

Працював мобільний консультативний пункт

15 червня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населенню, яке проживає в сільській місцевості, директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анатолій Єрмоленко,
начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Дмитро Сенченко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альона Римар здійснили робочий виїзд до с.Рогізки, де провели прийом та консультування громадян.
Враховуючи, що Рогізки розташовані віддалено від м.Мена і мають незручну транспортну розв’язку (для того, щоб отримати допомогу в Менському місцевому центрі люди повинні були б зробити пересадку і чекати попутного транспорту, витрачаючи час та кошти за проїзд), консультування людей стало пріоритетним.
Для того, щоб більше дізнатись про проблеми громадян, до даного заходу долучився й заступник голови райради Іван Орда, з яким провів робочу зустріч Анатолій Єрмоленко.
Перед початком прийому громадян директор центру виступив перед громадою та роз’яснив, що таке вторинна правова допомога, повідомив про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, ознайомив з порядком її надання. Також працівниками Менського місцевого центру всім присутнім було роздано флаєри з інформацією та контактами Менського місцевого центру.
До мобільного консультаційного пункту звернулося 12 осіб, яким надано 18 консультацій. Питання стосувалися земельного законодавства, спадщини, житла, цивільного права тощо. Усім особам, які звернулися на прийом, працівниками центру надано відповідні роз’яснення.
У час, коли проходив прийом громадян, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альона Римар проводила на вулицях села інформування громадян щодо основних завдань та місця розташування Менського МЦ, а також повідомляла про можливість отримати юридичну консультацію у мобільному пункті сільської ради.
По закінченню прийому Анатолій Єрмоленко провів робочу зустріч з головою Рогізківської сільради Тамарою Семенок.
Її результатом стала домовленість про співпрацю та попередня домовленість щодо направлення громадян до Менського місцевого центру з надання БВПД для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий