вторник, 19 июля 2016 г.

Кримінальний огляд

Безумовно, провідною подією минулого тижня стала дорожньо-транспортна пригода у Сновську. В ніч з 11 на 12 липня  один мешканець міста, якому не спалося, після 1-ої години ночі  опинився на центральній площі й мимоволі потрапив до категорії очевидців доволі резонансної аварії.
Темний легковий автомобіль  на чималій швидкості під’їхав до магазину АТБ, але чомусь не зупинився, заскочив на тротуар  і врізався в ганок  цього торговельного закладу. Удар  виявився настільки сильним, що машина „потекла”, на асфальті з’явилася масна пляма оливи. На щастя, ніхто з людей не постраждав. А якщо водій компенсує власникам АТБ завдану шкоду у вигляді трохи побитої плитки на сходинках – то інцидент можна буде вважати вичерпаним. Головне – щоб усі фігуранти цієї історії зробили належні висновки на майбутнє... До речі, приблизно у той самий час стався ще один інцидент: правоохоронці затримали громадянина, який у Сновську керував скутером у стані алкогольного сп’яніння. Слід сподіватися, штраф підвищить його свідомість і конкретно нагадає про вимоги правил дорожнього руху. Воно й справді, як-то кажуть у народі – чиїм би ти не був кумом, але п’яний за кермо не сідай! Споживай відповідально! А як тягне у дорогу – ходи пішки, доки хміль не вивітриться  з голови.
Вищезгадані події виявилися не єдиними на місцевих дорогах. У Сновську 10 липня, вже у пізню пору, коли темрява все густіше вкривала землю, якийсь бовдур (можливо – він був не сам, а в компанії  таких же йолопів, як і  він) розклав багаття просто на лісовій ділянці об’їзного автошляху - між поворотом на вулицю Свободи (колишня  Червоноармійська) та шляхопроводом над залізничною колією. Про це явне шкідництво свідки повідомили правоохоронцям. Вогонь було загашено.
Ще один фактор, який вплинув на криміногенну  ситуацію – так зване віконне шахрайство. Нашим районом проїхався ніби представник „віконного заводу”, який пропонував людям металопластикові вікна, дешевше, ніж офіційні дилери у Сновську. Дехто вирішив скористатися нагодою зекономити й повірив чужинцю.  Сплатив аванс – і став чекати. Але час минув – і ані вікон в обдурених людей, ані грошей, а телефон „дешевої пропозиції” не відповідає. Тільки й лишається – заяви до поліції писати...
І, звісна річ, не обходиться в районі без крадіжок. В однієї мешканки Сновська 10 липня хтось  поцупив з двору алюмінієву миску. Злодій, напевно, з неї свого собаку  годуватиме. Або здасть  здобич на металобрухт.
У п`ятницю, 15 липня, надійшла звістка зі Смячі – там сталося вбивство людини. Детальніше про це читайте в наступному номері «Променя».

Комментариев нет:

Отправить комментарий