пятница, 29 июля 2016 г.

Чи довго протримається молочна череда району?

Сьогодні один літр молока від корів  населення становить дуже смішну вартість: від 2,40 до 2,60 гривень! Навіть півбуханця хліба не купиш, одного апельсина, упаковки сірників. Навіть пляшка води в найбільших супермаркетах в  еквіваленті дорівнює двом (!) літрам молока.
Наднизькі закупівельні ціни
утримують (наче зговорившись!) чи не всі молокопереробні підприємства. На додачу до всього ще й зволікають з розрахунками, а, буває, й зовсім не платять. Словом, ситуація невтішна і навіює гіркі роздуми про те, як довго протримається за таких умов молочна череда району. Прекрасно розуміючи нерентабельність свого „рогатого хазяйства”, власники вголос починають говорити про наміри позбутися худоби. Тим паче, що їхні сили не безмірні, а собівартість заготівлі сіна й інших кормів така, що хоч „стій-падай”.
Недарма на  Сновщині продовжує зменшуватися дійна череда. Навіть великі, потужні господарники починають її розпродавати...
Не трапилося б так, як у свинарстві. Воно (як галузь) у районі давно „наказало жити”. То чи не пора, зрештою, покласти кінець „молочним оборудкам”, проаналізувати діяльність нечесних монополістів?
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий