пятница, 22 июля 2016 г.

Щоб покращити дозвілля селян

Як підняти обслуговування читачів на більш високий рівень, прищепити молодому поколінню інтерес до книги, організувати дозвілля – про це (і не тільки) йшла мова на  професійному науково-освітньому семінарі,
що відбувся за ініціативи президії Чернігівського обласного відділення «Української бібліотечної асоціації». Семінар проходив на базі Держанівської  бібліотеки-філії Носівської ЦБС, яка в 2015 році за результатами конкурсу була визнана кращою в області  (серед сільських бібліотек). Не було довгих доповідей і традиційних обговорень. Круглий стіл під назвою «Я пропоную свій досвід» став справжньою скарбницею цікавих ідей, оригінальних рішень і підходів до справи. (Уже з огляду на те, що в семінарі взяли участь близько  двох десятків бібліотекарів області, можна зробити висновок: досвід «роз’їхався» по всій Чернігівщині. Думаю, незабаром  він оживить культурне життя багатьох сіл).
Я розказувала на семінарі, зокрема, про народознавчі свята і квести (пригодницькі ігри) для школярів, які організовувала. Та більше записувала, щоб згодом  проводити   нові цікаві заходи. Обмінюватись досвідом ми продовжували і після круглого столу (в програмі була поїздка до народного історико- краєзнавчого музею в сусіднє село Козари, концерт тощо).  За один день кожен отримав більше корисної інформації, ніж за місяць - якби здобували її самотужки.
 Г. Мося, бібліотекар
 Староруднянської бібліотеки

Комментариев нет:

Отправить комментарий