пятница, 1 июля 2016 г.

Благоустрій – спільна справа

Про благоустрій і соціальне партнерство з місцевими підприємствами розповів читачам «Променя» міський голова Олександр МЕДВЕДЬОВ.


– У роботі міськвиконкому благоустрій традиційно належить до числа пріоритетів. У цій сфері наша увага зосереджена як на поточних питаннях (прибирання вулиць, вивезення сміття тощо), так і на реалізації планів соціально-економічного розвитку міста. З весни поступово, але упевнено ми займаємося ремонтом доріг. Про перші результати цих робіт «Промінь» нещодавно вже повідомив нашим землякам, тому хочу згадати лише те, що зроблено протягом останнього часу: продовжився ямковий ремонт асфальтового покриття по вулицях Некрасова, Незалежності (колишня Леніна), Миру (колишня Щорса). Також триває підготовка до асфальтування ще кількох ділянок. Перед початком робіт міськвиконком вивчав інтенсивність транспортних потоків у Сновську і ремонт планувався зазвичай саме на тих напрямках, де рухається більше машин.
Плануємо продовжити встановлення дитячих спортивно-ігрових майданчиків у різних мікрорайонах міста і розширити, дооснастити вже існуючі. Потрібно і швидкість руху транспортних засобів трохи обмежити – по вулиці Чернігівській біля нещодавно відкритого майданчика дитячого дозвілля. Робитиметься все на засадах співфінансування, причому частину необхідних коштів пообіцяв залучити депутат Верховної Ради Анатолій Євлахов. Передовсім, є намір розпочати обладнання дитячого комплексу відпочинку біля колишнього автодрому.
Не забуваємо ми і про гідропарк. На 2 липня призначене проведення там суботника. Депутати міськради, персонал виконкому прибиратимуть територію. До речі, було б непогано, якщо до цієї справи приєдналися б інші небайдужі мешканці міста. Порядок треба підтримувати постійно. Також є план – обладнати пісочницю для дітей та встановити додаткові лави, смітники. Принагідно хочу подякувати керівнику місцевого лісництва Андрію Бібіку. У рамках соціального партнерства з міською громадою очолюване ним підприємство допомогло у виготовленні та встановленні лав на околиці лісопарку. (Навпроти стадіону). Ця новація дуже сподобалася нашим землякам, які отримали ще одне місце відпочинку. Щоправда, далеко не всі з них поводилися цивілізовано й поруч з`явилися купи сміття. Тож хотілося б, щоб люди завжди дбали про навколишнє середовище, про природу і не забували про елементарні норми поведінки. Зрештою, саме від нас залежить, чи буде Сновськ чистим та впорядкованим. Якщо керівники підприємств і бізнесмени виявлять бажання наслідувати приклад Андрія Бібіка - мерія вітатиме подібну ініціативу.
Розмовляв
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий