пятница, 1 июля 2016 г.

Ремонт у школах: Нові Боровичі

Цієї весни у Нових Боровичах дитячий садок і школу об`єднали в один навчально-виховний комплекс. Що планується зробити в цьому закладі протягом літніх канікул – розповіла його директор Л.Г.ЛОГВИНЕНКО.

– Стосовно проведення ремонтних робіт, - каже Лідія Григорівна, - то напланували ми багато. Але чи вдасться реалізувати все задумане – ось у чому питання. Звісна річ, як і в попередні роки проведено фарбування у класних кімнатах та коридорах. (Принагідно треба подякувати батькам учнів і персоналу нашого навчального закладу за розуміння проблем, які існують у галузі освіти. Адже їхня матеріальна підтримка є дуже суттєвою).
Важливою справою стане ремонт фасаду школи. Почнемо з ганку. Коштом районного бюджету придбано плитку та інші необхідні матеріали, а з оплатою роботи будівельників пообіцяв допомогти депутат облради Г.Н.Божок. Також сільрада має намір профінансувати встановлення металопластикових вхідних дверей. Ще один важливий момент – ми міркуємо над тим, щоб обладнати водостоки. (Однак - це, якщо вдасться віднайти гроші). На черзі – і ремонт на кухні: там кластимуть кахель. У цьому контексті хочу сказати спасибі начальнику відділу освіти РДА Т.А.БУЛДЕНКО, яка постійно приділяє увагу потребам нашого навчально-виховного комплексу.
Триває ремонт однієї з кімнат школи – там обладнуватимуть ще один клас для першачків. Матеріал для підлоги виділило Новоборовицьке лісництво. До речі, у нашого закладу вже давно склалися хороші партнерські відносини з цим підприємством. У разі необхідності його керівник А.В.Моцар завжди готовий простягнути нам руку допомоги. Скажімо, він посприяв у перевезенні школярів до міста для участі в предметних олімпіадах. І подібних прикладів – чимало.
За попередніми підрахунками, 1 вересня за парти сяде більше 130 учнів. З них майже сотня – місцеві, з Нових Борович, решта ж – це діти, що підвозитимуться з Клюсів, Жоведі й Старих Борович. А у двох окремих корпусах дитячого садка виховуватимуться 34 малюки. Колектив навчально-виховного комплексу кадрами укомплектований повністю. Всі педагоги, крім вчителя музики, працюють за спеціальністю. У 2016/2017 навчальному році на наш заклад чекає атестація, яка проводиться раз на десятиріччя. Сподіваюся, ми належним чином пройдемо перевірку.
Розповідь про Новоборовицький комплекс «школа-сад» виглядала б незавершеною без коментаря завгоспа В.М.Бардакова. Воно й зрозуміло: кому, як не йому, знати про всі матеріально-технічні потреби закладу? Так ось, він вважає, що вже прийшов час встановити нові коньки на даху. Старих вже давно немає, а коли будували школу, то чомусь не поклали руберойд на опалубку. Наслідок же очевидний – під час дощу покрівля вже далеко не в одному місці пропускає воду. Щоб усунути таку проблему загалом потрібно близько трьохсот метрів конька. Погодимося, логіка в словах завгоспа є. Бо будь-який ремонт внизу буде марним, якщо крапатиме зверху.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий