пятница, 1 июля 2016 г.

Коротко про різне

Нагороди до свята
З нагоди Дня працівників державної служби Почесними грамотами райдержадміністрації нагороджено начальника відділу в справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.Л. Авдєєнко
і головного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку управління соцзахисту РДА Н.А. Матвієнко, а подяку голови райдержадміністрації оголошено Л.І. Грабовець – головному спеціалісту відділу фінансово-господарського забезпечення РДА. Також Почесною грамотою райради відзначено начальника відділу управління соцзахисту РДА М.О. Жерденко.
У рамках урочистостей з нагоди Дня Конституції Почесні грамоти райради були вручені С.В. Чумаку (водію державної пожежно-рятувальної частини) та О.М. Савіній (головному держінспектору місцевого відділення податкової служби).
Голова облради привітав з Днем Конституції України
За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції голова обласної ради І.С. Вдовенко вручив Почесні грамоти обласної ради Людмилі Аркадьєвій - головному бухгалтеру регіонального відділення фонду державного майна України в області; Григорію Бойку – трактористу філії «Куликівський райавтодор»; Сергію Кравченку – головному спеціалісту відділу обліку, відчуження та управління майном управління комунального майна обласної ради; Володимиру Спасіку – завідуючому філією музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград»; Олександрі Стригун – заступнику начальника відділу інвестиційно-кошторисної роботи та будівництва, ціноутворення служби автомобільних доріг в області; Віктору Чорнобаю – трактористу 5-го розряду філії «Чернігівський рай­автодор».
«Ми щасливі жити в Україні!»
Напередодні свят Дня Конституції та Дня молоді 26 червня біля районного Будинку культури відбулися святкові заходи «Ми щасливі жити в Україні!», в яких взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів та громадськості. Зі святами всіх присутніх привітали перший заступник голови райдержадміністрації Микола Іваницький, голова районної ради Павло Мірошниченко, секретар міської ради Наталія Самойлова.
Виступаючі відзначили, що Основний Закон країни окреслює права і свободи людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави та демократичні засади її розвитку. Україна – це молода країна, кожного року святкування Дня молоді йде поруч з річницею ухвалення Основного Закону.
Бути молодим – означає ще й бути незалежним, безстрашним, вірити в свої сили і знати, що немає нічого недосяжного. Молодість – це час мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями і досягненнями. «Якщо кажуть, що діти – це майбутнє країни, то молодь – не тільки її майбутнє, а й сьогодення», – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Микола Іваницький. Керівники побажали всім присутнім міцного здоров’я та творчого натхнення, добробуту і затишку в оселях, успіхів в усіх справах і починаннях, любові, щастя, невичерпної енергії та оптимізму!
Творчі художні колективи району подарували присутнім чудові пісні і гарний настрій.
Ветеранське життя
Нещодавно відбулося розширене засідання президії районної організації ветеранів. Учасники зібрання заслухали інформацію начальника відділу освіти РДА Т.Булденко (про організацію літнього оздоровлення дітей і ситуацію в окремих навчальних закладах), начальника відділу агропромислового розвитку РДА Н.Дятел (про шкоду, завдану посівам зернових буревіями, які пронеслися над нашим краєм). Ветерани уважно проаналізували ці розповіді й висловили свої пропозиції та побажання.
Також на засіданні було ухвалене рішення провести влітку конкурс на кращу первинну ветеранську організацію.
Соціальний захист
Постановою Кабінету Міністрів від 8.06.2016 року внесені зміни до порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (з окупованих територій). Передбачено, що довідка, видана до 20 червня 2016 р., яка не скасована і строк дії якої не закінчився, є дійсною та діє безстроково, крім випадків, передбачених статтею 12 Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
Довідка, видана до 20 червня 2016 р., в якій адресою фактичного місця проживання вказано адресу місцезнаходження органу державної влади, органу місцевого самоврядування, будь-якого іншого приміщення, за якою внутрішньо переміщена особа фактично не проживає, підлягає перереєстрації до 20 липня 2016 року. Для цього внутрішньо переміщена особа особисто або через законного представника звертається за видачею довідки до управління соціального захисту населення, а раніше видана їй довідка вилучається. Окремі довідки на дітей видаються внутрішньо переміщеним особам лише за потреби у разі звернення одного з батьків або законного представника дитини.
Відновлення соціальних виплат (в тому числі пенсій) за довідками, які були чинними станом на 13.01.2016 року, але у яких була відсутня відмітка ДМС, здійснюється відповідно до порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ від 8.06.2016 р. за рішенням комісії з дня припинення виплати.
За більш детальною інформацією звертатися до управління соціального захисту або за тел.: 2-13-65, 2-16-91.
Тематичний концерт
У Низківці сільський клуб нещодавно переселився до приміщення колишньої школи. І ось днями там зусиллями завідуючої цим закладом О.Шевченко і творчим активом села було проведено тематичний захід з нагоди Дня Конституції та концерт. За відгуками глядачів – вечір їм сподобався.

Комментариев нет:

Отправить комментарий