вторник, 19 июля 2016 г.

У сфері земельних правовідносин знову порушення

Щорським відділом Менської місцевої прокуратури у поточному році неодноразово проводилися перевірки дотримання вимог земельного законодавства на території району. Цього разу вивченням стану законності виявлено факт
самовільного зайняття земельної ділянки історико-культурного призначення (особливо цінної землі) на території Великощимельської сільської ради. Правопорушення було виявлено шляхом аналізу відомостей публічної кадастрової карти України та виїзду на місце події. Так, на території вказаної сільської ради за межами села, за відсутності рішення органу виконавчої влади про передачу землі у власність або надання її у користування, а також за відсутності договору оренди землі, до встановлення її меж на місцевості та одержання документа, що посвідчує право на неї, до його державної реєстрації, всупереч встановленому законодавством порядку було самовільно зайнято  земельну ділянку історико-культурного призначення, орієнтовною площею 12 га, що виразилося у порушенні родючого шару ґрунту та вирощуванні соняшнику. До бюджету сільської ради кошти за використання даних земель звичайно ж не сплачувалися. З метою негайного реагування на зазначені грубі порушення законодавства відділом прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 197-1 КК України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років. На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, досудове розслідування триває.
Сфера земельних правовідносин потребує постійної уваги та контролю з боку громадян і державних органів, оскільки є бюджетонаповнюючою, тому для органів прокуратури вказаний напрямок роботи є пріоритетним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий