пятница, 29 июля 2016 г.

Робочі питання колегії

Основною темою, яка розглядалася на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації у вівторок, стало виконання комплексної районної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

Провідну доповідь виголосила т.в.о. начальника  відділу в справах сім’ї, молоді та спорту РДА О.М. Бутько.  Серед іншого вона розповіла, що в нашому краї налічується 208 багатодітних сімей, де виховується 711 дітей. Державні органи разом із відповідними службами у рамках системної  роботи приділяють увагу питанням підтримки сім’ям з дітьми, утвердження в суспільстві традиційних моральних цінностей, адекватної соціалізації підростаючого покоління, розвитку духовності тощо. Разом з цим у сьогоденні існують проблеми – на кшталт насильства в сім’ї. (У І-му півріччі нинішнього року таких випадків зареєстровано вже 76). Тому основним завданням державної політики у цій сфері залишається створення дієвого комплексу заходів для мінімізації впливу існуючих негативних явищ і всебічного формування позитивного іміджу сім’ї як основної ланки нашого суспільства.
В обговоренні доповіді взяли участь начальник управління соцзахисту РДА  О.В. Запорожець і директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді В.М. Мохнєв.
З другого питання порядку денного - „Хід виконання антикорупційної програми” – виступив старший інспектор сектора взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи РДА О.К. Аникеєнко. Він поінформував присутніх про існуючу систему, яка має перешкоджати виникненню корупційних проявів серед працівників держслужби та місцевого самоврядування. Цьогоріч за порушення норм Закону „Про запобігання  корупції” в нашому районі дві посадові особи були притягнуті до адміністративної відповідальності. Також і надалі вживатимуться заходи  для того, щоб на місцевому рівні кількість корупційних проявів була зведена до мінімуму. Під завершення засідання колегії відбувся розгляд стану виконавської дисципліни і роботи із зверненнями громадян у структурах райдержадміністрації, виконкомах міської та сільських рад.
Стаття підготовлена за матеріалами,
наданими організаційним сектором апарату РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий