понедельник, 11 июля 2016 г.

Незаконну зброю потрібно здати

За інформацією інспектора дозвільної системи місцевого відділення поліції М.Ворушила, з 1 липня розпочався місячник дозвільної здачі населенням зброї, яка перебуває у них без законних підстав.


Одним з важливих пунктів цього плану є недопущення злочинів, які скоюються з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спецзасобів. У зв’язку з цим на Чернігівщині, як і у всій державі, проводяться заходи з добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки. Якщо громадяни добровільно здадуть мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то звільняються від кримінальної відповідальності, а в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати її в особисту власність і використовувати на законних підставах.
Поліція нагадує, що згідно зі ст. 263 ККУ за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а причина нещасних випадків.
Тож, якщо ви бажаєте позбавитись незаконної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин, радимо звернутись до працівників дозвільної системи місцевого відділеня поліції.

Комментариев нет:

Отправить комментарий